Hosszú sorok várakoztak oltásért a Dél-pesti Centrumkórháznál

Startlap - Startlap
A Telex információi szerint volt, akinek két órát kellett sorban állnia az oltásért a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházban. Esti hírösszefoglaló.

Hosszú sorok várakoztak oltásért a Dél-pesti Centrumkórháznál

Nagy tömeg alakult ki a Jahn Ferenc Dél-pesti kórházban berendezett oltópontoknál. Mintegy 200 embert láttak az intézmény udvarán, többnyire idős emberek álltak a betegfelvételi bejáratnál, amikor az újságírók is a helyszínen jártak. Részletek itt.

A járvány harmadik hullámában már gyerekek is kerülnek lélegeztetőgépre

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet belgyógyászatának osztályvezető főorvosa úgy nyilatkozott, mostanában sokkal több olyan gyermeket ápolnak, akiknek tipikus koronavírusos tüneteik vannak. Többen is lélegeztetőgépre kerültek vagy műtüdő-kezelésre szorultak. Dr. Szabó László szavai szerint a járványon átesett gyerekek utógondozása is hosszú. Cikk itt

Gyászol a magyar kosárlabda-társadalom, meghalt egy fiatal bíró

Szombaton közölték a hírt, hogy 34 éves korában elhunyt Lövei László játékvezető. A magyar bíró 2017-ben ismertté vált Magyarországon, miután egy Budafok-Göd találkozón a második negyedben megmentette az összeeső Vajda Péter életét. A játékvezető halála váratlanul ért mindenkit, itt írnak a tragikus hírről

Elhunyt egy szlovákiai nő nem sokkal azután, hogy megkapta az AstraZeneca vakcináját

A 38 éves tanárnő egy héttel az oltás beadását követően kórházba került, ahol február 27-én meghalt. Ebben a cikkben olvashatsz arról, hogy nincs bizonyíték arra, a nő halálát az oltás okozta volna, ráadásul trombofíliás volt, ami genetikailag hajlamossá tesz a trombózis kialakulására.

Európa több országában a napokban ideiglenesen felfüggesztették a brit-svéd vakcina beadását, miután az oltást követően halálesetek történtek, és felmerült a lehetősége, hogy az oltás megnöveli a trombózis kialakulásának kockázatát. Az Európai Gyógyszerügynökség szerint azonban nincs arra utaló jel, hogy az AstraZeneca-vakcina okozott halálesetet. 

Index: olimpiai bajnok pólós ütközött a mentővel a Blahán

Szombaton megsérült három mentős, miután egy mentőautó és egy személygépkocsi összeütközött a budapesti Blaha Lujza téren. A baleset körülményeiről itt írnak részleteket.

Elfogták a férfit, aki megerőszakolt egy terhes nőt Kistarcsán

A gyanú szerint egy 23 éves, bedrogozott férfi követte el az erőszakot. A megrázó esetről itt írnak.

Harmadik oltásra is szükség lehet a kínai vakcinából?

Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatóságai több embernek már harmadszor is beadták a Sinopharm vakcináját. Helyi orvosok szerint a kínai oltóanyag bizonyos esetekben nem termelt elegendő antitestet, így nem váltotta ki a koronavírus elleni védelemhez szükséges hatást. A témáról bővebben itt.

Egy részeg ukrán katona belehajtott egy vadászrepülőbe

Megrongálódott az ukrán hadsereg egyik MiG–29-es vadászgépe a vaszilkivi légi támaszponton, méghozzá nem akármilyen körülmények között. Az esetről itt olvashatsz.

Az év legnagyobb aszteroidáját lehet majd látni

Fotóillusztráció: Getty Images

 A 2001 FO32 jelzésű meteorit március 21-én halad el a Föld közelében. Bővebben.

Ez is érdekelhet

képcím

Így búcsúztatták Vágó Istvánt

képcím

Magyar busz ütközött egy kamionnal Szlovákiában

képcím

Beomlott egy gyalogoshíd Finnországban, sok a sérült