Kiemelt Hírek 2021. augusztus 01.

Csúnyán kikapott Kínától a női pólócsapat, oda a csoportelsőség - van viszont jó hír is

Startlap Kiemelt Hírek 2021. augusztus 01.
Ez történt a magyarokkal a tokiói olimpián vasárnap hajnalban.

Keszthelyi Rita és a kínai Niu Kuan-nan a Magyarország – Kína mérkőzésen a Tacumi Vízilabdaközpontban. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Vasárnap az olimpia lelkes rajongói is megpihenhetnek, a magyarok szempontjából legalábbis igen csendes napot zárunk. Alább az eddigi eredmények.

Atlétikában a magyarok feladata leginkább a továbbjutás volt, ez egyelőre sajnos senkinek sem jött össze. A női 3000 m akadályfutásban Kácser Zita az utolsó, 41. lett a selejtezőben, Tóth Lili Anna viszont hatalmas egyéni rekordot futott, igaz, egy kicsi így is hiányzott neki a döntőhöz, összesítésben a 18. helyen végzett. A kalapácsvető Gyurátz Réka sem jutott tovább a selejtezőből, volt két érvénytelen kísérlete, majd a harmadiknál 66,48 métert ért el, így csoportjában a 12., összesítésben a 26. helyen végzett. Távolugrásban Nguyen Anasztáziának három kísérlete volt, ebből egy érvényes, ezzel 6,52 métert el, a döntőre sajnos nem volt elég, a 16. helyen zárt. Mindössze 8 centi hiányzott, hogy folytatni tudja.

Női vízilabdában kellemetlen meglepetés érte mieinket a Kína ellen meccsen, amit magyar idő szerint vasárnap kora reggel tartottak. A lányok utolsó csoportmérkőzésén a csoportelsőség volt a tét, az első két negyedet viszont maximálisan a kínai hölgyek uralták. A 1-4-es első negyed szünete sem segített, a magyarok továbbra is szenvedtek, a nagyszünetre is maradt a magabiztos, 2-7-es kínai vezetés. 2-8-nál felrémlett, hogy ez lehet a magyarok legsúlyosabb olimpiai veresége, de ekkor megrázta magát a csapat, és egy 4-1-es sorozattal visszakapaszkodott mínusz háromra. A győzelem addigra már elúszott, Kína még két gólt szerzett és bebiztosította a győzelmét (9-11). Jó hír, hogy a magyar csapat az eredménytől függetlenül negyeddöntős.

VitorlázásbanBerecz Zsombor a finndingi 9. futamában kicsit gyengébben kezdett, de aztán feljött, és megelőzte az összetettben előtte álló spanyol Joan Mendez Cardonát is. A futamot a negyedik helyen zárta. Összetettben a harmadik helyen áll, két pont a hátránya spanyol ellenfelével szemben, így tovább élnek az újabb magyar érem esélyei

Az olimpia további hírei és érdekességei, ide kattintva olvashatóak.

Keresés az oldalon