Kiemelt Hírek 2018. július 16.

Zavartan viselkedett a muszlim férfi, aki miatt kiürítették az egyik terminált Ferihegyen

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 16.
Az első hírek szerint imádkozni kezdett és ezért intézkedtek a biztonságiak - azóta megszólalt a Budapest Airport szóvivője az ügyben és elmondta, mi történt.

Az Index értesülései szerint egy muszlim személy elkezdett imádkozni a 2A terminálban a beléptető kapunál, ami gyanússá vált a biztonságiaknak, ezért intézkedtek: az összes többi embert kiterelték a terminálból, a muszlim személyt pedig megszabadították táskájától, és elkezdték vizsgálni.

Zavartan viselkedett, mentőt hívtak

Hardy Mihály, a Budapest Airport szóvivője viszont a 444-nek már azt mondta, a biztonságiak azért léptek közbe, mert egy külföldi férfi – akinek mint kiderült, nem is volt repülőjegye -, zavartan kezdett viselkedni, és mivel nem volt világos, mit akar pontosan, a biztonságiak a szokásos protokoll szerint közbeléptek.

Ezek után kihívták a rendőröket és a tűzszerészeket. Az akció kiürítéssel együtt 20-25 percig tartott.

A férfi annyira furcsán viselkedett, hogy miután kikérdezték és átvizsgálták, további kezelésre átadták a mentősöknek, akik elszállították – írják.

A rendőrség időközben honlapján úgy tájékoztatott, a bejelentést 9 óra 50 perckor kapták arról, hogy az egyik check-in pultnál egy külföldi utas hangoskodik, zavarja az utasokat. A férfi már akkor zavart volt, amikor a taxiból kiszállt. Berohant a terminálba, ahol letette a táskáját és eltávolodott tőle. A rendőrök a férfi gyanús viselkedése miatt a terminált kiürítették, a tűzszerészek a csomagot átvizsgálták. Robbanóanyagot nem találtak.

A zavartan viselkedő férfihez a rendőrök mentőt hívtak, akik kórházba vitték. Adatai ellenőrzésekor állapították meg, hogy ellene garázdaság és kábítószer birtoklás miatt körözés van érvényben. Az utasok 10 óra 30 perckor visszatérhettek a terminálba.

Keresés az oldalon