Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air járata, rendőrt kellett hívni

Startlap - Startlap
Az egy órás késéssel, több mint 160 kilométerrel arrébb lerakott gép kapitánya közölte, hogy a munkaidő este hatig tart, ezért csak akkor repülnek át Budapestre, ha az hatig még belefér. Esti hírösszefoglaló.

Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air járata, rendőrt kellett hívni

A Baselből Budapestre tartó gép egy órás késéssel, a fővárostól több mint 160 kilométerre tudott csak landolni az ítéletidő miatt. Az utasok első beszámolói szerint a légitársaság bocsánatkérés nélkül leterelte őket a repülőgépről, végül a rendőrség is megjelent. A Wizz Air megszólalt. Mi történt? Innen kiderül.

Több megyében tűzoltókat riasztottak a viharkárok miatt

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint kidőlt fák és az ingatlanokba befolyó víz okozta a problémákat. A tűzoltóegységek folyamatosan dolgoznak a károk elhárításán. További információkért katt ide.

Az Orbán-kormány az államtitkárok végkielégítését is megvédi

Mindegy, hogy a magas beosztású politikai tisztségviselőket fél éven belül egy állami munkáltatónál ismét alkalmazzák, akkor is jár nekik a pénz. Köszönhetően annak, hogy az utolsó pillanatban átírtak egy salátatörvényt. Bővebben.

A Fidesz átvette a hatalmat az Andrássy úton

Árpád Kurucz/Anadolu Agency via Getty Images

Már minden hatodik palotának kormányközeli tulajdonosa van Budapest világörökségi helyszínén. Gattyán Györgytől Hernádi Zsolton át Schmidt Máriáig ismert politikai figurák sora szerepel a tulajdonosok listáján. Részletek.

Kemenesi Gábor: Ez a majomhimlő történet egyre rosszabbul fest

Megcáfolni látszódnak az eddigi feltételezések a majomhimlő terjedéséről, mióta genetikai vizsgálatok alapján kiderült, a vírus valójában már több hónapja észrevétlenül fertőzhetett. Kemenesi Gábor azt mondja, ezáltal

a szakemberek előtt sokkal nagyobb kihívás áll, mint elsőre látszott

Mit jelent ez pontosan? Erről beszél Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem és a Virológiai Nemzeti Laboratórium munkatársa ebben a cikkben.

Ellopta a kőkeresztet a Margit hídról egy rolleres, videóra vették

A két elektromos rollerrel érkező férfi megállt a hídon, majd egyikük egyszerűen letörte a kőtömbötés magukkal vitték. A rendőrség felhívást adott ki, amelyet a videófelvétellel együtt itt találsz.

Tízből hét magyar eurót akar

Sean Gallup/Getty Images

Míg Bulgária vagy Csehország lakossága inkább nem csatlakozna az eurozónához, a magyarok kiugróan magas arányban szeretnék lecserélni a forintot többi tagállamhoz képest. Részletek.

Szilágyi Liliána több év után a bíróságon találkozott először apjából: per lesz a becsületsértési ügyből

Majd biztos bocsánatot fogok kérni a húsz évig tartó bántalmazássorozatért

– válaszolta az Eb-ezüstérmes úszó pénteki bírósági meghallgatása előtt arra a kérdésre, szeretne-e kibékülni édesapjával, és így elkerülni a bírósági tárgyalást. A lánya által szexuális és egyéb bántalmazással vádolt, majd őt becsületsértésért beperelő Szilágyi Zoltán nem akart nyilatkozni. Az esetről és annak fejleményeiről itt olvashatsz.

A legjobb akciók a héten: ennyibe kerül most a sertéshús a boltokban

Szokásos akcióvadászatunk keretében ezúttal a nagy, népszerű áruházak kínálatában néztük végig az egyik legnépszerűbb húsféle árazását. Bővebben.

A nyári turistaszezon bánhatja a légiforgalmi dolgozók hangulatát

A koronavírustól már nem igazán kell tartani, és egyre többen utaznának, a helyzet azonban mégsem rózsás a reptereken. Világszerte fokozódik a nyomás a légitársaságok munkatársain, több járatot törölni kellett, és miközben az utazási kedv nő, kapacitáshiánnyal küzd az ágazat. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: MTI/Czeglédi Zsolt)

Ez is érdekelhet

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Ellopták a pannonhalmi Radnóti-szobrot

képcím

Megbillent a Balaton