Budapest helyett Debrecenben szállt le a Wizz Air gépe

Diósi Szilvia
A Baselből indult gép nem tudott leszállni Ferihegyen az óriási vihar miatt.

Nemcsak Budapesten, Pest és Baranya megyében okozott jelentős fennakadásokat a tegnapi ítéletidő, hanem a ferihegyi légiforgalomban is. Számos gép késett, egyes járatok pedig nem is tudtak leszállni Budapesten, hanem Debrecenbe irányították át őket.

Wizz Air reülő
Forrás: Getty Images

Így járt a Magyar Hang egyik olvasója is, akinek Baselből indult a gépe és csütörtök délután fél négyre kellett volna megérkeznie a magyar fővárosba, de végül a vihar miatt fél öt körül Debrecenben szálltak le. Az utasok egy része elhagyta a Wizz Air gépét, másik részük pedig abban reménykedett, hogy javul az idő, és a repülő visszatérhet a Liszt Ferenc repülőtérre. Akármeddig nem várhattak, mert a kapitány bemondta, hogy hatig tart a munkaidejük, így csak akkor szállnak fel, ha este hatig meg tudnak érkezni.

Végül egy óra múlva leterelték őket a reptér elé, de közben a beszámoló szerint nem kaptak se bocsánatkérést, se szendvicset, sőt még a WC-re sem mehettek ki, csupán többször megszámolták őket. 

Többen elégedetlenkedtek, ezért a reptér alkalmazottai rendőrt hívtak.

A Wizz Air végül azt közölte, hogy az azt igénylő utasok átszállítását biztosította a fővárosba, miután a Baselből Budapestre tartó W6 2270 járatszámú gépét a viharos időjárás miatt biztonsági okokból a Debrecen Nemzetközi Repülőtérre irányították át.

Bár az átirányítás a légitársaságon kívülálló okokból, az utasok biztonsága érdekében történt, az esetleges kellemetlenségekért a Wizz Air elnézést kér minden érintett utastól

– írták.