Vallomást tett a bíróságon Völner Pál

Startlap - Startlap
A volt államitkár szerint egy képviselőnek mindig tágan kell értelmeznie a munkáját.

Frissítés:

Völner Pál a keddi tárgyaláson vallomásában továbbra is fenntartotta, hogy nem bűnös, minden vádat visszautasított. Megismételte, soha nem állt korrupciós kapcsolatban Schadl Györggyel, és a vádiratban közölt 83 millió forintot sem egyben, sem részletekben nem vett át.

Elmondta, csak Schadl Györgyöt ismeri a vádlottak közül, valamint a huszonegyedrenű vádlottat, aki a végrehajtói kar hivatalvezetője volt. Protokolláris rendezvényen ismerte meg Schadlt, akit agilis fiatalembernek tart.

Neveltetése, életfilozófiája, és évtizedek óta végzett munkája teljesen idegen attól, amit a vádiratban megfogalmaztak – mondta el Völner, hozzátéve, hogy soha nem követett el bűncselekményt, feddhetetlen életet él.

Ezt követően a volt államtitkár ismertette életpályáját, amelyből szerinte egyértelmű, hogy az ügyvédi pályáról nem egzisztenciális okokból váltott politikai pályára.

Arról beszélt, hogy egy képviselőnek mindig tágan kell értelmeznie a munkáját, és mindig bizonyítani kell a segítő készségét. Szerinte ez jelzi, hogy azokban az ügyekben is segíteni próbált, amit most a terhére rónak. Ezt szerinte az ügyészség nem érti. Mint fogalmazott, nem fordíthat hátat, ha segítséget kérnek

Völner Pál vallomásának további részletei a 24.hu cikkében olvashatóak.

 

Völner Pál volt igazságügyi államtitkárt hallgatják meg kedden a Fővárosi Törvényszéken. A 24.hu információi szerint a Fidesz volt politikusa részletes vallomással készül.

A múlt héten kedden Schadl György, a végrehajtói kar nemrég lemondott elnöke tett vallomást a bíróságon, majd csütörtökön Schadl felesége és édesapja.

Völner Pál a másodrendű vádlottja annak a huszonkét vádlottat felsorakoztató büntetőpernek, melynek előkészítő ülésén tíz, bűnösségét beismerő vádlott fölött már ítéletet mondott a bíróság.

A Völner és Schadl elleni vádpontok közül a leglényegesebb szerint utóbbi korrupciós kapcsolatot alakított ki a korábbi államtitkárral, melynek során 2021 nyaráig legalább 83 millió forintot adott át Völnernek, aki ezért a pozíciójából eredő befolyását Schadl érdekeinek megfelelően gyakorolta.

Völner Pál az ügy előkészítő ülésén nem ismerte el a terhére rótt bűncselekményeket.

 

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Vallomást tett Schadl György "gazdája"

képcím

A per: vallomást tett Schadl György édesapja, felesége nem...

képcím

Megúszta az életfogytiglant VV Fanni gyilkosa