A per: vallomást tett Schadl György édesapja, felesége nem beszélt

Startlap - Startlap
Folytatódott az elmúlt évek egyik legsúlyosabb korrupciós ügyének büntetőpere. Csütörtökön a végrehajtói kar lemondott elnökének felesége és édesapja állt a bíróság elé.

Csütörtökön a végrehajtói kar minap lemondott elnökének felesége és édesapja állt a bíróság elé. A tizenheted- és tizennyolcadrendű vádlottak ellen különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás a vád – írja a 24.hu.

A vádak szerint Schadl György 2021. novemberében – a letartóztatása idején számára biztosított – telefonon megkérte a feleségét és rajta keresztül az apját, hogy egy bankfiókban béreljenek széfet, és ott helyezzék el a házaspártól korábban le nem foglalt, csaknem 110 millió forint értékű luxusórákat és ékszereket.

Schadl felesége és apja – tudva arról, hogy az órák és ékszerek büntetendő cselekményből származnak – eleget tettek a kérésnek: egy Bartók Béla úti bankfiókban széfet béreltek, amelyben elhelyezték a csaknem 110 millió forint értékű ékszert és luxusórát. A trezort Schadl apja nevére bérelték ki, de Schadl feleségének is volt hozzáférése. A vád szerint erre azért volt szükség, hogy az órákat és az ékszereket ne lehessen a végrehajtói kar elnökéhez kötni, és így meghiúsítsák azok lefoglalását.

A történtekről tudomást szerzett az ügyészség is, és vádat emelt Schadl György felesége és édesapja ellen.

Nem kívánnak részt venni a további tárgyalásokon

A csütörtöki tárgyaláson Schadl György felesége jelezte, hogy az eljárás jelenlegi szakaszában nem kíván vallomást tenni, és kérdésekre sem válaszol. Közölte, korábbi vallomását fenntartja, nem tartja magát bűnösnek.

Schadl felesége után az édesapja következett, aki viszont vallomást tett, de lényegében annyit mondott, hogy nem tud hozzátenni semmit ahhoz, amit a nyomozás során tett vallomásában már elmondott. Közölte, nem bűnös. Kérdésekre viszont nem kívánt válaszolni – írja a 24.hu.

Schadl apja és felesége jelezték: nem kívánnak részt venni a további tárgyalásokon. A bíróság ezt engedélyezte, a továbbiakban tehát a távollétükben folytatják a pert.

 

Schadl kedden tett vallomást a Fővárosi Törvényszéken ahol továbbra is tagadta, hogy bűnös lenne.

 

Címlapkép: MTVA/Bizományosi: Róka László

Ez is érdekelhet

képcím

Schadl-per: találtak még néhány autót, egy hajót és egy légi...

képcím

Hableány-tragédia: Elítélték a Viking Sygin kapitányát

képcím

Rácsok mögött marad Galambos Lajos