Vizes vb: Magyar győzelem Argentína felett, hibátlanul zárt a férfi pólóválogatott

Startlap - Startlap
A már biztosan negyeddöntős magyar férfi vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően magabiztos, 21-13-as győzelmet aratott az argentin csapat felett a fukuokai olimpiai kvalifikációs világbajnokság harmadik fordulójában, így százszázalékos teljesítménnyel zárta a csoportküzdelmeket.

Varga Zsolt együttesére most négy nap pihenő vár, legközelebb a keddi negyeddöntőben lesz érdekelt. A vb-ről a két döntős szerez kvótát a jövő évi, párizsi olimpiára.

Eredmény: férfi vízilabdatorna, C csoport, 3. forduló: Magyarország-Argentína 21-13. 

A matematikailag és sportszakmailag is tét nélküli találkozón a 15 fős keretből ezúttal Német Toni és Vámos Márton kapott pihenőt, így utolsóként bemutatkozhatott a tornán Vigvári Vince is, aki júniusban az U20-as válogatott csapatkapitányaként világbajnoki címet nyert.

Az első negyedben rendesen alá is játszottak a társak, hogy kicsit szokja a légkört, három gólt szerzett a fiatal játékos, a vb-re a visszalépő brazilok helyére beugró argentinoknak egy értékesített ötméteresen kívül még kapura lövésük sem volt (7-1).

A dél-amerikaiak második kaput eltaláló próbálkozásukból, fórból szépítettek, sőt Esteban Corsi újabb szép egyéni megmozdulása után újra betaláltak. A magyarok kissé könnyelműen vették a második negyedet, ennek köszönhetően az argentin az egyik legszorosabb nyolc percüket könyvelték el a vb-n, ez a szakasz 5-4-es magyar “részgyőzelemmel” zárult.

Hasonlóképpen alakult a folytatás is, ennek eredményeképpen “számszakilag” is szoros maradt ez a negyed, betalált többek között Tomas Echenique, az olasz válogatott világklasszisa, Gonzalo Echenique öccse is. Az argentinok végül kihozták döntetlenre ezt a negyedet, ez volt az első olyan játékrészük a vb-n, amit nem vesztettek el.

A zárónegyed elejére minden magyar mezőnyjátékos szerzett már gólt, utolsóként a kapitány Jansik Szilárd köszönt be. A magyarok végül 21 gólig jutottak és tudták le a kötelező győzelmet.

Címlapkép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ez is érdekelhet

képcím

Kétmillió magyar veszítheti el a védettségét májusban

képcím

Liu Shaolin Sándor üzent a kizárását követően

képcím

Az oltási sorban előrébb helyezhetik az olimpikonokat