Liu Shaolin Sándor üzent a kizárását követően

Startlap - Startlap
A férfi rövidpályás gyorskorcsolya 1000 méteres döntőjén Liu Shaolin Sándoré lett volna az aranyérem, de végül a dobogó élére a kínai versenyző állhatott, a bronz Liu Shaoangé. Liu Shaolin a helyszínen senkinek sem nyilatkozott, később azonban üzent a szurkolóknak és kínai ellenfelének. Esti hírösszefoglaló.

“Ez egy gyönyörű sport, és imádom” – Liu Shaolin kizárása után gratulált a riválisnak

A kínai származása miatt a pekingi olimpiára még a szokásosnál is lelkesebben készülő Liu Shaolin Sándort kizárták a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyéről, és ezzel elvették az aranyérmét. Az olimpiai első helyezett a kínai versenyző lett, testvére, a negyediknek befutó Liu Shaoang bronzéremmel távozott. A történésekről a helyszínen csak Liu Shaoang nyilatkozott, Liu Shaolin Sándor senkivel sem beszélt, kiment a csarnokból, felszállt a sportolói buszra és visszament a szállásra, később azonban az Instagramon üzent szurkolóinak és kínai ellenfelének. A döntőt erre a linkre kattintva nézheted vissza, itt elolvashatod, mit mondott Liu Shaoang, ide kattintva Liu Shaolin bejegyzését láthatod.

Budapestnek elfelejtettek szólni arról, hogy vizes vébét rendez a város 2022-ben

Mi is csak a médiából értesültünk a vállalásról

– fogalmazott Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes a FINA hétfői bejelentéséről, amely – Orbán Viktoron kívül – nagyjából mindenkit váratlanul ért. Részletek.

A téma kapcsán érdemes felidézni, mit is jelentett a 2017-es világbajnokság megrendezése a magyar adófizetők számára: az eredetileg 25 milliárdosra becsült költségek végül 130 milliárd forintra híztak, úgy, hogy pontos elszámolás nem született, és az összeg még a verseny után is növekedett. Bővebben.

Kivonulna Európából a Facebook és az Instagram, ha nem sikerült megállapodni az adattárolásról

Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Meglepő mondat bukkant fel Mark Zuckerberg immár Meta néven futó vállalata szokásos éves jelentésében arról, hogy adott esetben elérhetetlenné tennék a két közösségi felületet az európai országokban. Az ügy hátterében az uniós általános adatvédelmi rendelet, a GDPR szabályozásai állnak, amelyek értelmében a felhasználók adatait nem lehet tárolni tengerentúli szervereken. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Már lehet jelentkezni az EBESZ-hez a magyarországi választásokat megfigyelő misszióba

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) vidéki nagyvárosokba keresi az áprilisi országgyűlési választásokra Magyarországra érkező 218 megfigyelő munkáját segítő személyeket. Varga Judit igazságügyi miniszter “szeretettel várja” az EBESZ tagjait, akik “egy szabad, tiszta és demokratikus választásnak lehetnek majd szemtanúi”. Részletek.

Márki-Zay Péter Iványi Gábort jelölné köztársasági elnöknek: “Ő valóban tudná integrálni a nemzetet, a fideszeseket és nem fideszeseket, a jobb- és baloldaliakat is”

Iványi Gábor elvállalná a feladatot, csakhogy a Márki-Zay Péter mögött felsorakozott hat ellenzéki párt négy héttel a választás előtt még mindig csak az egyezkedésnél tart a közös államfőjelöltet illetően. A pártok konkrétumokat nem nagyon akarnak mondani, egyedül a Párbeszéd jelezte egyértelműen, hogy támogatja Iványi jelölését. A Telex értesülései szerint a döntés a Jobbik miatt nem született meg: Jakab Péter “egy nemzetközileg elismert magyar professzort” kíván megnevezni a feladatra. Bővebben.

Fontos változásokat jelentett be az Auchan: mennyiségi korlátozás és új fizetési lehetőség érkezik 

MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

A kormányzati árstop által érintett termékekre vonatkozó mennyiségi korlátozás már a konkurencia számos egységénél bevezetésre került, az új fizetési módnak pedig a SZÉP-kártya-tulajdonosok fognak örülni. További információkért katt ide.

A BKK elindítja a BudapestGO-t, vonaljegyet is lehet venni benne

Napokon belül élesítik a BKK új appját, ami a grandiózus tervek szerint külföldi mintát követően egyesíti az utazástervezést, a jegyvásárlást és jegyfoglalást a metropolisz összes létező közösségi közlekedési eszközét figyelembe véve. A cél részben teljesült is, a BudapestGO-ba behúzták a Futár, a Mobiljegy és a BKK információs appját is, ugyanakkor egyelőre számos szépséghibát rejt az új alkalmazás. Részletek.

(Címlapkép: MTI/Kovács Tamás)

Ez is érdekelhet

képcím

Karácsony Gergely nyert a főpolgármester-választáson, de...

képcím

Árvíz: lezárják az alsó rakpartokat, bezárt a Műegyetem...

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz