Az oltási sorban előrébb helyezhetik az olimpikonokat

Startlap - Startlap
A hírt a sportállamtiktár közölte, és magyarázatot is fűzött hozzá. Reggeli hírösszefoglaló.

Az oltási sorban előrébb helyezhetik az olimpikonokat

Szabó Tünde sportállamtitkár a rádióban magyarázta el, mi indokolná a döntést. Részletek itt.

Egy házaspár és két gyermekük halt meg a győri tragédiában

A 24.hu értesülései szerint a csütörtök délben történt baleset legfiatalabb áldozata egy kisbaba. Az eset körülményeiről ebből a cikkből tájékozódhatsz.

Százból egy magyar választaná a kínai vakcinát

Fotó: Alexandre Schneider/Getty Images

Csütörtökön derült ki, hogy a magyar kormány egymillió adagot vásárolhat a kínai oltóanyagból. A Pulzus Kutató friss közvélemény-kutatásában a vakcinákról kérdezték a magyar lakosságot. A felmérés eredményeit ebben a cikkben ismertetik.

Újabb panaszt nyújtott be a lúgos orvos az Alkotmánybíróságnál

Bene Krisztián megcsonkított áldozata egy blogbejegyzésből tudta meg, hogy a lúgos orvosként elhíresült férfi ismét alkotmányjogi panasszal élt az ítélet ellen. Az ügy megint a Kúria elé kerülhet. Bővebben.

Izrael azért fizet többet a vakcinákért, mert az ország lezárása többe kerül

Ugyan az ország a harmadik hullámban jár, dr. Asher Salmon, az izraeli egészségügyi minisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős osztályvezetőjének csütörtöki sajtótájékoztatója kifejezetten pozitív hangulatban telt. A jelek szerint az országban a világon elsőként, már tavasszal elérik a nyájimmunitáshoz szükséges átoltottságot. Ez a gyártók gyorsaságán túl az izraeli rendszer hatékonyságának köszönhető. De mit tudnak ők, amit mások nem? Ebben a cikkben dr. Asher Salmon adja meg a választ a kérdésre.

Milliárdokat mozgatott a kormány csütörtök éjjel

Megjelent egy kormányhatározat, amelynek értelmében főként Rogán Antal, valamint a Pénzügyminisztérium keze alá adtak jelentős összeget. Mit jelent ez a gyakorlatban? Innen kiderül.

Joe Biden 1,9 billió dolláros gazdaságösztönző csomagot jelentett be

Az USA új elnökének kezdeményezése szerint a gigantikus összeg nagyobb részét az amerikaiak közvetlen, pénzbeli megsegítésére költenék, további jelentős forrásokat szánnak az oltóprogramra és az iskolák megnyitására. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Nulla kredittel zárulna az őszi félév az SZFE-n

Két hét múlva indul a tavaszi félév, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói mégis csak nem hivatalos úton értesültek arról, mit tervez a tanulmányaikkal az új vezetés. A kuratórium az őszi krediteket a tavaszi félévre regisztrálná, az önköltséges hallgatóktól elkérnék a tandíjat, az állami ösztöndíjasok féléve viszont nem számítana bele az ingyenesen felhasználható tizenkettőbe. Az egyetemi források szerint a csúsztatott könyvelés részletei nem megnyugtatóak. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Megint százmilliókat pumpált a kormány a vizes vb-t szervező, botrányokat halmozó cégbe

Fotó: Adam Pretty/Getty Images

A 2017-es sporteseményt szervező Bp2017 Kft. a saját végelszámolását is túlélte: Kásler Miklós szinte napra pontosan egy évvel azután, hogy a társaság megszűnéséről döntött, leállította az eljárást. Annak ellenére, hogy a saját, és úgy általában a magyar sportesemények nimbuszát teljesen vállalhatatlan szintre romboló cég gazdálkodásáért egy személyben felelős vezetője ellen már elfogatóparancsot adtak ki. Bővebben.

Mínusz 20 fok is lehet a hétvégén

Folytatódik a lehűlés, ami vasárnap és hétfő hajnalban éri el mélypontját. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Magasabb fokozaton a terrorkészültség Magyarországon

képcím

Blikk: magyar milliárdos zuhant le Ráckeresztúron Besenyei Péter...

képcím

Izrael: Itt az idő, hogy a világ cselekedjen, ne hagyja figyelmen...