Villámárvíz és jégeső csapott le az országra: fotókon és videókon az özönvíz

Startlap - Startlap
Fák dőltek ki, utakat zártak le, a Keletiben áramszünet volt, máshol sötétbe borult az ég a hatalmas vihar miatt. Esti hírösszefoglaló.

Villámárvíz és jégeső csapott le az országra: fotókon és videókon az özönvíz

Több helyen rövid időn belül 50-60 milliméter csapadék hullott, ami villámárvizet okozott. Van olyan út, amit a hömpölygő sár miatt le kellett zárni, a Keleti pályaudvaron elment az áram a villámlás miatt, a fővárosban több helyen fák dőltek az utakra, néhol éjszakai sötétségbe borult az ég. Ebben a cikkben egy látványos fotókból készült képgalériát, itt pedig egy videós válogatást találsz a pusztító viharról.

Újabb áldozatokat szedett Magyarországon a koronavírus

Ismét több magyar állampolgárnál kimutatták az új típusú koronavírust, és tovább nőtt a halottak száma. A koronavírussal kapcsolatos friss, hazai statisztikákat ebben a cikkben mutatjuk be.

Jövő héten megszűnhet a veszélyhelyet 

A következő héten az országgyűlés két napot ülésezik. A koronavírus-járvány miatt hirdetett veszélyhelyzet megszüntetéséről szóló törvényjavaslat kedden kerül napirendre, de ezenkívül is várhatók történések a parlamentben. A témáról bővebben itt olvashatsz.

Hivatalosan is megkezdte működését az ISZOMM, Szanyi Tibor új pártja

Szanyi Tibor 2014-ben, még a Magyar Szocialista Párt színeiben. (MTI Fotó: Kallos Bea)

A vicces nevű pártnak már országgyűlési képviselője is van. Részletek itt.

Saját ürülékükben feküdtek a kiláncolt, éhező kutyák egy 73 éves csévharaszti férfi udvarában

A rendőrség honlapjának megfogalmazása szerint szívszorító volt a látvány, ami a monori egyenruhásokat fogadta szombat délután Csévharaszton, ahol kiláncolt, éhes, szomjas ebeket mentettek. Fotók és további részletek az ügyről erre a linkre kattintva érhetők el.

A Dunába esett egy 18 éves lány Budapesten

A fiatal szombat este negyed kilenc előtt nem sokkal esett a vízbe. Az eset körülményeit ebből a cikkből ismerheted meg.

Jövő héttől érkeznek a nemzeti konzultációs kérdőívek

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárának közlése szerint a jövő héten megkezdik a nemzeti konzultációs kérdőívek kézbesítését. Sokan csak jóval később kapják kézhez a borítékot, de a feladási határidő is messze van még. Dömötör Csaba nemcsak a kérdéssorral kapcsolatos praktikus információkról, hanem tartalmi információkról is tájékoztatott a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában. Részletek itt.

Szijjártó nem áll le: ismét rengeteg lélegeztetőgép érkezhetett Kínából

82-nél több koronavírusos beteg sosem volt egyszerre lélegeztetőgépre kötve Magyarországon. Jelenleg tartósan körülbelül 20 fő igényel gépi lélegeztetést. De Szijjártó Péter továbbra is büszkén jelentkezik az újabb beszerzésekkel: ezen a héten 2400 lélegeztetőgép érkezett, mivel eddig rendre Kínából jöttek, ezért alighanem most is, de ezt ezúttal a külügyminiszter elfelejtette közölni. Az összesített adatok ismertetését pedig szimplán mindig elmulasztja, ugyanakkor egy kis számolással kideríthető, hol tartunk most az Orbán Viktor által áprilisban kitűzött 8000-es lélegeztetőgéppark ügyében. A válasz kissé meglepő. Részletek itt.

Londonban összecsaptak egymással a tüntetők, több mint 100 embert vett őrizetbe a Scotland Yard

Ez a kép Leeds városában készült vasárnap, aránylag békés hangulatban. (Fotó: Christopher Furlong/Getty Images)

Száznál is több tüntetőt vettek őrizetbe a szombaton kezdődött londoni megmozdulásokon. A demonstráción egymásnak mentek a rasszizmusellenes és szélsőjobboldali csoportok, de a két tábor a rendőri alakulatokkal is összetűzésbe kerültIde kattintva fényképes beszámolót találsz arról, hogyan fajult el az esemény.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

WHO: Valószínű, hogy Európa a járvány végső fázisához...

képcím

Koronavírus itthon: 39 928 új fertőzöttet igazoltak a hétvégén

képcím

Kiderült, mi okozhatta a tüzet a Szent Imrében: egy beteg miatt...