Ombudsmani vizsgálat indult a vasalódeszkás tornatanár ügyében

A tankerületi vezetőnek nem tetszett a tornatanár tréfás videója. Az ombudsman most vizsgálatot indít. Heti hírösszefoglaló.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-13 11:04

Forrás: Youtube

Azonnali vizsgálat indul a tankerületi vezető ellen

A makói testnevelés tanár ügyében hivatalból azonnali vizsgálatot indított Aáry-Tamás Lajos a tankerületi igazgató ellen. Az oktatási jogok biztosa azért indította meg a vizsgálatot, mert úgy ítélte meg, hogy a tanárt emberi méltóságában sértette a makói tankerületi igazgató döntése. Részletek

A hét hőse egy miskolci buszsofőr volt

A Blikk szólaltatta meg azt miskolci buszvezetőt, Kis Károly Zsoltot, aki gyors és bátor közbelépésével hiúsított meg egy rablást Miskolcon. Egy 27 éves helyi férfi épp egy nő táskáját próbálta megszerezni a Fürdő utcában, amikor egy arra közlekedő buszsofőr észrevette, hogy az idős nő miként küzd a rablóval az értékeiért. A sofőr azonnal megállította a buszt, majd leszállt és elkergette a támadót. A rémült idős asszonyt pedig felhívta a buszra, hogy biztos ne legyen semmi baja. Idekattintva olvashatod, mit mesélt Zsolt az esetről és persze a videót is újranézheted. 

Koronavírus: újabb négy halott szombatra

Meghalt négy krónikus beteg, és 11-gyel, 4064-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon. Közben az operatív törzs rendkívüli bejelentést is tett, és arról is beszélt, mi fog történni, ha újra felüti a fejét a járvány. Az is kiderült, mennyien haltak meg a nagy kórházkiürítés első hónapjában. 

Hamarosan jönnek az iskolarendőrök

A tanév megkezdése előtt, várhatóan augusztusban tartják majd a leendő iskolaőrök néhány hetes képzését. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek azt mondta: a “tanfolyamon rendészeti, valamint pedagógiai és pszichológiai tudnivalókkal vértezik fel az őröket, akiknek az elsajátított ismeretekből le is kell vizsgázni.”

Hétfőtől újraindul az egészségügyi ellátás

Kásler Miklós bejelentette, hétfőtől újraindulhat az egészségügyi ellátás. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár a HírTV műsorában szöveges matematika példában ismertette, hogy a kórházaknak mennyi ágyat kell fenntartani továbbra is a járványhelyzet miatt, és azt is mondta, jobban teljesített a magyar egészségügyi rendszer, mint az európai átlag. Itt találod az interjút. 

Itt a lista, hogy kik kapnak ötszázezer forintot az egészségügyben

Július elsején kapják meg a kormányrendeletben meghatározott egészségügyi dolgozók a bruttó 500 ezer forint rendkívüli juttatást. Hogy kik, az innen kiderül. 

Gattyány gazdagabb lett Mészárosnál

Tavaly a miniszterelnök veje, Tiborcz István tört be a száz leggazdagabb közé, és mindjárt a lista első harmadába, az idén Vida József, a TV2 tulajdonosa. Csányi Sándor 50 milliárd forintot bukva is a leggazdagabb magyar. Itt a friss lista a 100 leggazdagabbról.
 

Itt tart most az MSZP álmentős videójának ügye

Egyre kínosabb a Német Athina-ügy, amely jelenleg ott tart, hogy a nőt feljelenti az AMS Mentőszolgálat. Németh ugyanis korábban azt is állította, hogy nekik dolgozott mentőtisztként, de a szervezet azt közölte, nem alkalmazták, csupán átmeneti szállójukon lakott. Németh Athina azonban adócsalással és munkajogsértéssel vádolta meg az AMS-t. Itt vannak a már-már kibogozhatatlan részletek. 

Szombatra riasztást adtak ki – mutatjuk a következő napokat is

Itt találod a részletes időjárás-jelentést.

Mai nap hírei

Koronavírus: 154 újabb áldozat, minimálisra zuhant vissza a tesztek száma

444.hu3 órája

Négyezer alatt az új fertőzöttek száma

demokrata.hu4 órája

Életveszély az Attila úton

168ora.hu5 órája

Új belépő modell – Unimog U219

gepmax.hu7 órája

5 dolog, ami miatt egy férfi fülig szerelmes lesz egy nőbe

joy.hu7 órája

Hidd el, nagyon is jó, ha fiatalabb pasival jársz! Ezt tudják ők!

she.life.hu8 órája

Az új Xboxokon olyan jó a visszafele kompatibilitás, hogy PS2-es játékok is futnak rajtuk!

metabro.hu14 órája

Érszűkületet jelezhet, ha járás közben megfájdul a láb!

napidoktor.hu17 órája