Rendkívüli bejelentéssel indult az operatív törzs tájékoztatója

Gál Kristóf, az ORFK szóvivője egy rendőrségi nyomozásról számolt be.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2020-06-12 11:36

MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Rendkívüli bejelentéssel kezdődött az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatója: a rendőrség azonnali nyomozást rendelt el, mivel ismeretlen támadók Müller Cecília országos tisztifőorvos és a Nemzeti Népegészségügyi Központ nevével visszaélve olyan e-maileket küldtek ki cégeknek és egészségügyi intézményeknek, melyekben ingyenesen kínálnak fel  védőeszközöket, amihez pedig egy űrlapot kell kitölteni. Gál Kristóf, az ORFK szóvivője felhívta a figyelmet arra: senki ne töltse le a levél csatolmámányát, az űrlapot ne töltsük ki. 

A hazai aktuális járványügyi adatok ismertetését követően Müller Cecília elmondta, az új fertőzöttek között van egy 11 és egy 15 éves fiatal, mindkettejük családjában volt fertőzött, így azonosították őket. A fiatalok állapota nem súlyos.

Az országos tisztifőorvos arról is tájékoztatott, hogy az elmúlt hetekben a Nemzeti Népegészségügyi Központban végzett számos szennyvízvizsgálat révén egész Budapest lakossága láthatóvá vált járványügyi szempontból. Hozzátette: a szennyvízvizsgálatok kimutatták a vírus jelenlétét, de ez a szám a korábbiakhoz képest egy nagyságrenddel csökkent, és ez alapján kijelenthető, hogy nagy valószínűséggel nem várható a következő 1-2 héten belül a fertőzöttek számának növekedése a fővárosban. A vidéki nagyvárosokban is elkezdődtek a vizsgálatok. 

Újságírói kérdésre válaszolva Müller Cecília elmondta, a jelenlegi járványügyi helyzet lehetővé teszi, hogy visszatérjünk a hagyományos kézfogáshoz, amit a járvány csúcsidőszakában ajánlott volt mellőzni. 

 

Az operatív törzs pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakról itt olvashatsz további részleteket.

Mai nap hírei

Az elektromos járművek véget vethetnek a kőolajkorszaknak

szimpatika.hu9 órája

Zlatan megindította a lavinát: több száz játékos az EA ellen – de miről is van most szó?

metabro.hu10 órája

Az Apple új M1 chipje legyőzi az Nvidiát és az AMD-t

gsmring.hu10 órája

Rábukkantak Jézus gyerekkori otthonára

hamuesgyemant.hu12 órája

Jakab Péter: Orbán nem látja a kiutat a válságból

demokrata.hu16 órája

Északkeleten jönnek az első hópelyhek!

koponyeg.hu18 órája

Ulickaja: A történelemben először az egész bolygó beteg

konyvesmagazin.hu18 órája

Nem az operatív törzs, hanem a kínai gyártó erősítette meg, hogy valóban többször is meghibásodtak a zalai lélegeztetőgépek

168ora.hu19 órája