Megnyitottak a szedd magad meggyföldek, mutatjuk a helyszínek országos listáját

Startlap - Startlap
A fagykár miatt az idén jóval kevesebb lesz a termés, tehát érdemes sietni. Esti hírösszefoglaló.

Már nem csak epret lehet szedni: megnyitottak a szedd magad meggyföldek, mutatjuk a helyszínek országos listáját

Aki epret akarna szedni, annak nagy valószínűséggel már nem lesz erre lehetősége, de jó hír, hogy van helyette meggy. Már a hónap elején elkezdtek kinyitni a gyümölcsösök, és – a különböző meggyfajták érésének megfelelően – a szezon július közepéig tarthat. A becslések szerint az idei termés a tavalyi kétharmada lesz csupán. Ha szeretnéd tudni, hol lehet 2020-ban meggyet gyűjteni, akkor ide kattints a szedd magad földek listájáért.

Megjelent a rendelet: kiderült, kik kapják meg a rendkívüli 500 ezres juttatást

Kijött a kormányrendelet a Magyar Közlönyben az egészségügyi és egészségügyben dolgozókat érintő egyszeri rendkívüli juttatásról. Az egyszeri bruttó 500 000 forintra jogosultak körét ebben a cikkben ismertetik.

Péntektől feloldották a kórházi látogatási tilalmat, de vannak feltételek

Müller Cecília országos tiszti főorvos feloldotta a járvány miatt korábban elrendelt kórházi látogatási tilalmat. Ugyanakkor szigorú szabályok vonatkoznak a látogatókra, és nem minden osztályra érvényes az intézkedésRészletek itt.

A Pécsi Evangélikus Egyházközség lelkésze vasalódeszka-oltárral válaszolt a megalázott tornatanár ügyére

Ócsai Zoltán a fényképen egy vasalódeszkára felállított oltár mögött, szertartáskönyvvel a kezében mosolyogva pózol a Facebookon. A tankerület által megalázott, vasalódeszkás tesitanárként elhíresült makói pedagógus esetére reagáló képhez a lelkész egy humoros párbeszédet fűzött. Ha szeretnéd megnézni a bejegyzést, akkor itt folytasd az olvasást.

Wintermantel Zsolt: Lehet jönni tüncikézni, de én akkor is bedobok most egy feketét, ebédre cigánypecsenye lesz

Újpest korábbi fideszes polgármestere minden bizonnyal a kegyetlen rendőri túlkapás áldozatává vált George Floyd halála után kirobbant megmozdulásokon élcelődik legfrissebb Facebook-bejegyzésében.Wintermantel Zsolt a cigánypecsenyétől a Cordon Negro pezsgőn át Isaac Newtonig mindenkit bevetett. A teljes írását erre a linkre kattintva ismerheted meg.

Áder János kiadott egy 584 oldalas könyvet Áder János elmúlt 3 évéről

Fotó MTIIllyés Tibor

Az Áder János hivatala által kiadott kötet hagyományait ki más, mint Áder János teremtette meg nyolc évvel ezelőtt. Az ötszáznyolcvannégy oldalas eposz Áder második megbízatásának első három évét dolgozza fel, és már a fejezetcímek is annyira jók, hogy ezért megérte ma felkelni. A kiadványba itt nézhetsz bele.

Egy XII. kerületi 2400 fős háziorvosi praxisban egyetlen koronavírusos beteget találtak

Tesztelték koronavírusra Komáromi Zoltán XII. kerületi háziorvos 2400 fős praxisát, valamint a második kerületi önkormányzat közel kétezer dolgozóját. Mindkét esetben meglepően jó eredményeket kaptak. További információkat a vizsgálatokról itt találsz.

Vitézy Dávid egy érdekes fotót posztolt: ilyen lesz a Nyugati tér?

A Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatója friss Facebook-posztjában közölte a látványtervet a felüljáró nélküli, de a Bajcsy vonalán villamossal bíró Nyugati térről. Ezeket a változtatásokat már 2019-ben napirendre tűzte a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsa, de azóta sem született róla döntés. Minderről bővebben ebben a cikkben olvashatsz, ahol a látványtervet is megnézheted.

Zente már majdnem magától jár: édesanyja videón mutatta meg, mekkorát fejlődött az SMA-s kisfiú

Zente anyukája folyamatosan közvetíti a Facebookon fia fejlődésének fontos állomásait: nemrégiben arról adott hírt, milyen ügyesen áll a gerinc eredetű izomsorvadásban szenvedő gyermeke, most pedig videón mutatta meg, ahogy Zente lépegetni igyekszik. Ezt egy állítószerkezettel segítik, de a kisfiú már anélkül is folyton menneÍme a videó és a további részletek.

Ahol a víz a luxus: még a nagyvárosok gazdagsága sem a pénztől függ 

Fotó Andrew LichtensteinCorbis via Getty Images

Egy nemzetközi kutatócsoport kimutatta, hogy a világ nagyvárosainak gazdagabb negyedeiben nagyobb a biodiverzitás, mint a szegényebb környékeken. A tudósok arra jöttek rá, hogy ennek hátterében nem a pénz, hanem az elérhető víz mennyisége áll. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

 

További rövidhíreket most meg is hallgathatsz a Hírstart podcastján: katt ide.

Ez is érdekelhet

képcím

Megszűnik a munkahelyi kötelező orvosi vizsgálat

képcím

Újra igényelhető lesz és emelik is bölcsődei elhelyezést...

képcím

Egészségügyi államtitkár: a magyar kórházi fertőzések...