Videón, ahogy lángolt a fenyves a Bükkben

Startlap - Startlap
Fotókon pedig azt mutatjuk meg, mi maradt a lángok után az erdőből. Esti hírösszefoglaló.

Videón, ahogy lángolt a fenyves a Bükkben

Nagy területen, közel száz hektáron égett a fenyőerdő a Bükkben pénteken, hajnalra sikerült eloltani a lángokat. Lakott területet nem veszélyeztetett a tűz, de a kár óriási. A felvételt itt nézheted meg.

Ebben a cikkben pedig fotókat találsz a tűz pusztításáról.

Egy halottja és hat súlyos sérültje lehet a menekültek között kitört határ menti incidensnek

A legfrissebb információk szerint a Szabadkai Közkórházban délelőtt hat súlyos sérültet láttak el, miután reggel a Makkhetesi erdőben egymásra támadtak pakisztáni és afgán menekültek – közölte a Pannon RTV nevű  hírportál kiküldött tudósítójának beszámolója alapján. Az esetről ebben a cikkben számolnak be részletesen.

A szabadkai erdőben történteket a Fidesz frakcióvezetője, Kocsis Máté is kommentálta. Íme.

Válogatott kínzások, áramütés, levágott ujjak – túlélő ukrán hadifoglyok beszéltek

Yulii Zozulia / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Halálbüntetést kaphat két Ukrajnában elfogott brit; az európai gázkészletek szintje júniusban megközelítette a 60 százalékot; az Egyesült Államok 820 millió dollárnyi új katonai segélyt nyújt Ukrajnának; a donyecki szakadár területen elkezdték kiadni az orosz útleveleket. Az orosz-ukrán háború percről percre itt.

Gyöngyösi Márton lett a Jobbik új elnöke

Gyöngyösi Mártont, a Jobbik Európai Parlamenti képviselőjét választották meg a párt új elnökének elnökének – derült ki szombaton a párt sajtóközleményéből. Az elnöki pozícióért Gyöngyösin kívül Ander Balázs, Földi István indultak, előbbi visszalépett Gyöngyösi javára a szavazás előtt. Részletek.

Újra van víz Solymáron, de kérdés meddig

Szombat reggel Solymár minden részén volt és jelenleg is van víz – jelentette be Menczer Tamás, országgyűlési képviselő a településen tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a problémát a szakemberek szerint nem a vízhiány okozta. Ha érdekel, mi okozta az áladatlan állapotokat a településen, kattints ide.

Nem csak Solymáron okoz gondot a vízhiány, további kilenc Pest megyei településen kérik a fogyasztóktól, hogy törekedjenek az ivóvíz “ésszerű felhasználására”. A listát itt közlik.

Tovább drágul a kenyér

Januárhoz képest már májusban is jelentősen többet fizettünk a péktermékekért, és a folyamatnak még közel sem értünk a végére. A szomorú kilátásokról itt olvashatsz.

Durva fordulat állt be a hazai autópiacon

Noha úgy tűnt, a pandémia lecsengésével végre fellélegezhet a járműipar, az orosz-ukrán háború hatására azonban rosszabbra fordult a helyzet. Ez az első féléves magyarországi adatokon is meglátszik, igaz, van, amiben éppen javultak a mutatók. Ha érdekel a téma, erre a linkre kattints.

Mészáros Lőrinc veje futballcsapatott vett

MTI Fotó: Varga György

Az NB II-ben szereplő Szombathelyi Haladás bejelentette, hogy Mészáros Lőrinc veje, Homlok Zsolt lett az új tulajdonosa. A célokat is megfogalmazták. Részletek.

Ezért fuldoklik a magyar Alföld

Siralmasan száraz Kelet-Magyarország: gyakorlatilag fél éve tart az aszály, amiért a klímaváltozás miatti időjárási viszonyok is felelősek. A 24.hu meteorológust kérdezett arról: miért nem esik az eső? A választ itt olvashatod.

Hamar újra túlzásba viszi a meleget az időjárás

Nem tart sokáig a hidegfront hatása, ismét melegszik az idő. Hétfőre már a legtöbb helyen átlépjük a 35 fokot. A jövő hét közepétől ugyanakkor jelentősebb felfrissülésben is bízhatunk. A részletes előrejelzést itt találod.

 

Címlapkép: Illusztráció (MTI/Varga György)

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Kocsis Máté heti rendszerességgel egyeztet Dúró...

képcím

Magyarországé lenne Kárpátalja Medvegyev térképén

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába