Magyarország nélkül fogadhatják el a minimumadót

Startlap - Startlap
Hazánk továbbra is kvázi adóparadicsomszerű társasági adórendszert működtethet, kedvezve ezzel például a nagy nemzetközi cégeknek. Heti hírösszefoglaló.

Magyarország nélkül fogadhatják el a minimumadót

Mi lehetünk az egyetlen ország az unióban, amelyik nem vezeti be a minimumadót. Ha a vétóval a kormány azt akarta elérni, hogy az EU minél hamarabb jóváhagyja a helyreállítási alapból származó pénzeket, akkor a kabinet egyértelműen kudarcot vallott. Részletek.

Orbán Viktor bejelentette, hogy újból lesz határőrség

Szerinte már nem tartható, hogy a katonák és a rendőrök a határon teljesítenek szolgálatot. Az új határvédelmi szervezet felállítására Pintér Sándornak két hónapot adottRészletek.

Lajtos kocsival segít a főváros a vízhiányban szenvedő Solymárnak és Szentendrének

Súlyos, háromezer embert érintő vízhiány van Solymáron, mintegy ezer háztartásban a nap nagy részében egyáltalán nem folyik a csapból a víz. Budapest azonnal a helyiek segítségére sietett. Íme.

Az országos és a fővárosi melegrekord is megdőlt csütörtökön

Szökőkútban frissíti magát egy nő a hőségben az egri Dobó téren 2022. június 27-én. Ezen a napon életbe lépett az országos tisztifőorvos által elrendelt harmadfokú hőségriasztás. (MTI/Komka Péter)

Több mint hetven éve mért hőmérsékleti értékeket múlt felül az idei év utolsó júniusi napja, amelynek során még az éjszakai minimumhőmérséklet is annyira forró volt, hogy külön rekordot ért. További információkért katt ide.

30 év börtönt kapott első fokon Böjte otthonainak volt nevelője

Egy szerdai, elsőfokú ítéletében a Csíkszeredai Bíróság minden vádpontban bűnösnek találta Böjte Csaba erdélyi gyermekotthonainak egyik volt nevelőjét. A megrázó ügyről itt lehet többet megtudni. Azóta egyébként Böjte is nyilatkozott a botrányról.

Törökország nem gátolja tovább Finnország és Svédország NATO-csatlakozását

Törökország nem emel kifogásokat Finnország és Svédország NATO-tagsági kérelme ellen, megnyitva az utat a két ország katonai szövetséghez való csatlakozása előtt – írja a Politico. Bővebben.

Kiperelték Müller Cecíliáéktól a Covid-adatokat

Pereskedéssel és büntetőfeljelentés árán tudott Covid-adatokat szerezni a TASZ a Nemzeti Népegészségügyi Központtól – írta meg a 444. Aki szívesen böngészné a táblázatokat, az ezen a linken teheti meg.

Navracsics: Még az idén megállapodunk az EU-val

MTI/Soós Lajos

Az év második felében a kormány megköti a partnerségi megállapodást az Európai Unióval, így megnyílik a lehetőség az uniós források kifizetésére – jelentette ki a területfejlesztési miniszter a Megyei Jogú Városok Szövetségének közgyűlése után sajtótájékoztatón. Az elképesztő összegről itt lehet tájékozódni.

Közlöny: energetikai veszélyhelyzetre készülnek

Megjelent a Magyar Közlönyben a rendelet arról, hogy állami felügyelet alá vonhatják „a veszélyhelyzet során teendő intézkedések keretében gazdálkodó” szervezetek működését. Ha érdekel, mely cégeket érint, és milyen intézkedéseket tesz lehetővé a rendelet, ide kattints.

Már nincs kómában a Jókai utcai házomlásban megsérült balerina

Javult az állapota annak a 26 éves balerinának, aki hétfőn, a budapesti Jókai utcai tetőomlás során sebesült meg. Részletek.

Újabb masszív járványhullámra figyelmeztet a WHO

A vírus nem fog attól eltűnni, hogy az államok nem figyelik többé

– jelentette ki az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai regionális igazgatója csütörtökön. Hans Kluge a járványügyi óvintézkedések feloldását hibáztatja, és jelezte, a szervezet kitart a vírus elleni védekezést szolgáló javaslatai mellett. További információkért katt ide.

 

Címlapkép: Ludovic MARIN / AFP

Ez is érdekelhet

képcím

Jó hír annak, aki napelemes állami támogatásra pályázna idén

képcím

Ha a hatékony invertereket kereste, akkor van egy jó hírünk önnek

képcím

Miért szárad el a fóliában nevelt saláta levelének széle?