Kiemelt Hírek 2018. november 08.

Veronai busztragédia: felháborodtak a szülők a sofőr bocsánatkérő levelén

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 08.
Hosszú hallgatás után V. János hét mondatban fejezte ki részvétét.

V. János, aki a 17 halálos áldozatot követelő veronai busztragédia alatt a jármű kormánya mögött ült, hosszú hallgatás után egy igen szűkszavú levelet küldött el a kirándulást szervező Szinyei Merse Pál Gimnázium igazgatójához, hogy kinyilvánítsa részvétét – írja a Bors. A férfi az igazgatóra bízta, hogy továbbítsa sorait az érintetteknek. A szövegből kiderül, hogy a buszvezető hónapokon át nem is tudott arról, hogy pontosan mi történt.  

 

Tisztelt Igazgató Úr! Egészségem – mind fizikai, mind lelki – mostanra engedi meg, hogy írni tudok Önnek. Én voltam annak a busznak az egyik autóbusz-vezetője, amely egy évvel ezelőtt, 2017. január 20-án Veronánál balesetet szenvedett. Kollégám a baleset következtében elhunyt, én súlyos sérüléseket szenvedtem, de túléltem a balesetet. A baleset után hónapokkal tudtam meg, mi történt, hogy a balesetben 11 gyermek és 6 felnőtt hunyt el. Mivel a sítúrát az Önök iskolája szervezte, Önnek szeretném ezúton kifejezni őszinte részvétemet a balesetben elhunyt diákjaik és tanáraik, illetve felnőtt hozzátartozóik miatt. Kérem, belátása szerint tolmácsolja ezt a hozzátartozók felé

– fogalmazott V. János. A tragédiában elhunyt fiatalok rokonainak nem esett jól az üzenet: felháborodtak azon, hogy a férfi ennyivel próbálja elintézni a dolgot. V. János ugyanis a baleset olaszországi tárgyalásán sem jelent meg, teljesen elzárkózik a hozzátartozók kérdései elől, és korábban még egyáltalán nem nyilvánította ki részvétét.

Elképesztő, hogy azért küldte oda a levelet, mert a gimnázium volt a megrendelő, és az ő diákjai ültek a buszon ahelyett, hogy elénk állna és elmondaná, mi történt a baleset idején. Igaz, az elmúlt közel két évben ez volt a legnagyobb gesztus, amit tett az elhunytak felé

– fejtette ki Szendrei Endre, akinek unokahú­ga hunyt el a baleset következtében. A szülők azt szeretnék, ha a sofőr beszámolna a baleset részleteiről, hogy ezzel segítse számukra a tragédia feldolgozását.

 

Keresés az oldalon