Kiemelt Hírek 2018. november 06.

Veronai busztragédia: gond nélkül szerzett új jogosítványt a sofőr a baleset után

Startlap Kiemelt Hírek 2018. november 06.
V. János állítólag abban bízik, hogy rossz egészsége miatt nem büntethető.

Olaszországban nemrég megkezdték a veronai buszbaleset tárgyalását, amelynek egyetlen magyar vádlottja a járművet vezető sofőr, V. János. A férfi nem jelent meg a tárgyaláson, és a tragédia óta teljesen elzárkózik az elhunyt gyerekek szüleinek kérdései elől. Ezért a Bors otthonában kereste fel a buszvezetőt.

Kiderült, hogy korábbi békéscsabai lakcíméről elköltözött, jelenleg egy kertvárosi családi házban él párjával, egy jó magas kerítés mögött. Az ajtót az asszony nyitotta ki, és habár a hangokból egyértelmű volt, V. János is otthon tartózkodik, mégsem akart előbújni. A lap szerint egyébként a férfi élettársa, Ildikó középiskolai tanárként dolgozik, és ő is szervez buszos osztálykirándulásokat.

Az egyik helybéli is megerősítette azt, hogy a sofőr azt mondja: nem ő vezetett a baleset idején. Pedig a helyszínre érkező mentősöknek még ennek ellenkezőjét állította. A baleset során V. János is súlyosan megsérült: agyödémát kapott, Veronában és Budapesten is kezelték, sokáig lábadozott. 

 

Úgy véli, az egészségügyi állapota miatt úgysem lesz büntethető, de mondta már azt is: lehet, hogy a tárgyalás végére már nem is él

– fejtete ki a lapnak egy informátor. Az is kiderült, hogy a buszvezető a tragédia után minden nehézség nélkül tudott új jogosítványt csinálni a helyi önkormányzatnál. A lap feltételezései szerint ekkor még nem tudták a magyar hivatalok, hogy eljárás folyik ellene, nemrégiben azonban a hivatal bevonta a vezetői engedélyt.

 

Keresés az oldalon