Olaszországban elkezdődik a veronai buszbaleset pere, a magyar rendőrségnek még gyanúsítottja sincsen

Az olasz bíróságon hat ember áll majd a vádlottak padjára, köztük a buszt vezető magyar sofőr.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-10-10 19:26

A baleset helyszíne a tragédia másnapján. (Fotó: MTI/ Varga György)

A tavaly januári veronai buszbaleset ügyében hamarosan megkezdődik az olaszországi per hat vádlottal szemben. Mindeközben a magyar rendőrség még gyanúsítottat sem nevezett meg – számolt be a Magyar Idők

Tavaly január 20-án éjfél előtt, az olasz A4-es sztrádán Veronánál, egy zömében magyar diákokat szállító busz súlyos balesetet szenvedett, amelynek következtében tizenheten a helyszínen életüket vesztették, egy súlyos égési sérült pedig a Honvédkórházban hunyt el. 

A veronai államügyész hat ember ellen emelt vádat tömegszerencsétlenség okozása miatt: a buszt vezető Varga János, Alberto Brentegani, az A4-es érintett szakaszának mérnöke, Giovanni Lui­gi Da Rios, az A4-es sztráda műszaki hivatalának vezetője, illetve a sztráda biztonsági korlátait 1993-ban tesztelő Michele De Gie­si, Maria Pia Guli és Enzo Samarelli ellen.

Veronában napokon belül megkezdődik a per előkészítő ülése, amelynek során a bíróság eldönti, hogy megalapozottnak és jogszerűnek véli-e a vádakat a fenti hat személy esetében. Az olasz törvények értelmében amennyiben a vádlottak elismerik bűnösségüket, tárgyalás nélkül hoznak ítéletet, a büntetésüket kétharmadára csökkentik, így legfeljebb 12 év szabadságvesztést szabnak ki a vádlottakra.

Itthon még gyanúsított sincs

 

A portál kérdésére az ORFK Kommunikációs Szolgálata közölte: az ügyben halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanújával a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda ismretlen tettes ellen folytat nyomozást, az olasz hatóságoktól függetlenül.

A lap értesülései szerint az ügy jelenlegi szakaszában még vizsgálják az igaszságügyi szakértők, hogy az autóbusz pót-üzemanyagtartálya milyen szerepet játszott a balesetben. Csak azután nevezhetnek meg gyanúsítottat, ha a szakértők kimondják, hogy a tartálynak köze volt a szerencsétlenséghez, csak.

 

Mai nap hírei

Magyarországon is megtalálható a világ leggusztustalanabb élőlénye

unilife.hu8 órája

Emelkedtek az üzemanyagárak, emelkedik a Pulzusom

gepmax.hu10 órája

Az irritábilis bél szindróma kialakulásának mechanizmusa

szimpatika.hu13 órája

Titokban újabb taggal bővült Vilmos herceg és Katalin hercegné családja

joy.hu13 órája

Zöldhulladék égetési tilalom: mit szabad és mit nem?

agroinform.hu14 órája

Elszálltak a hazai használtautó-piacon az árak

autopro.hu16 órája

Ezer alatt az új fertőzöttek száma Magyarországon

demokrata.hu19 órája

Mi lesz veled Kaszpi-tenger?

koponyeg.hu19 órája