Kiemelt Hírek 2018. július 09.

Nem is indulhatott volna el a veronai balesetben kigyulladt busz

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 09.
A kislányát elveszítő apuka teljesen kiborult, amikor kiderültek a szakértői eredmények, nem csoda, hogy feljelentené a felelősöket.

A tavaly januári balesetben a busz egy olaszországi osztálykirándulásból tartott hazafele, de egy ütközés következtében kigyulladt, és többen bennrekedtek. Kiderült, számos szabálytalanság járult hozzá a tragédiához.

Olaszországban már elindult az eljárás az öt érintett olasz mérnökkel és a magyar buszvezetővel szemben, amire itthon még nem került sor.

Krizsány László, aki a lányát vesztette el a veronai balesetben elmondta a Blikknek, hogy megdöbbent a szakértői eredmények hallatán.

A férfi úgy fogalmazott, ha tudta volna, hogy egy ketyegő bombára ül fel a lánya, el sem engedték volna a kirándulásra.

A veronai buszbaleset áldozatainak emlékéért rendezett gyertyagyújtás résztvevői a közlekedési balesetben elhunytak emlékművénél a fővárosi Flórián téren 2017. február 7-én. A megemlékezést az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság szervezte. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Mint kiderült, a busz honosítási vizsgájánál csaltak, meghamisították az adatokat, így a jármű külföldre is szállíthatott utasokat. A szakértők szerint a buszos cég semmilyen előírást nem akart betartani. Egy ottani szerelő elárulta, hogy régóta bevett szokás volt az illegális üzemanyagtartályok beépítése.

Az érintett édesapa hozzátette, ha az ügyészség nem tesz feljelentést a cég ellen, akkor ő maga jár el az ügyben.

Korábban a buszsofőr azt állította, nem ő vezetett; ennek talán némileg ellentmond, hogy közben azt mondja, a fejsérülése miatt nem emlékszik semmire.

A katasztrófában a helyszínen tizenheten, többségében 14 és 18 év közötti diákok vesztették életüket, egy súlyos égési sérült a budapesti Honvédkórházban hunyt el.

Keresés az oldalon