Hajóbaleset a Dunán: őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

Startlap - Startlap
Részletesen kiderült, mivel is vádolják a halálos hajóbaleset ügyében a Heidelberg kapitányát.

A Verőce közelében lezajlott, motorcsónakkal való halálos ütközésben érintett szállodahajó kapitányát a rendőrség segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként őrizetbe vette – írta a Telex.

A kapitányt azzal vádolják, hogy nem értesítette a személyzetet a balesetről, elmulasztotta a mentési eljárások betartását, nem tett erőfeszítéseket a vízből való kimentés érdekében, és nem állította meg a hajóját sem, melyet vezetett

A gyanúsított egyelőre nem tett értékelhető vallomást a rendőrségen. A szállodahajó oldalába csapódó motorcsónakon tartózkodó nyolc személy közül egy férfi a Duna elkerített szakaszán úszott ki a partra. Az egyetlen túlélő fejsérülést, kulcscsontsérülést, zúzódásokat szenvedett, helyszíni ellátás után azonnal sürgősségi osztályra szállították.

Rajta kívül két áldozat holtestét már megtaláltak, öt embert viszont továbbra is eltűntként tartanak nyilván. Ugyanakkor a rendőrség szerint nem valószínű, hogy élve megtalálják őket. A keresési munkálatokban jelenleg is több száz ember vesz részt. 

A szombat éjszakai halálos hajóbalesetben a kisgéphajón sülysápi fiatalok utaztak, akik egy egy Duna-parti fesztiválon vettek részt. 

A Heidelberg szállodahajó kapitánya egy nyugdíjazás előtt álló, szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán.

Több magyar újság is arról számolt be, hogy a kapitány észre sem vette az ütközést, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni. Csak ébredés után tudta meg, hogy balesetet szenvedtek.

Címlapkép: MTI/Krizsán Csaba

Ez is érdekelhet

képcím

Verőcei hajóbaleset: a túlélő szerint száguldott a motorcsónak...

képcím

Verőcei hajóbaleset: megtalálták az utolsó áldozatot

képcím

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a negyedik áldozat holttestét