Ennyi maradt a szállodahajóval ütköző motorcsónakból - fotókat tett közzé a rendőrség

Startlap - Startlap

A Dunán Verőce közelében 2024. május 18-án éjszaka történt halálos hajóbaleset kapcsán a Budapesti Rendőr-főkapitányság több ember halálát okozó vízi közlekedés veszélyeztetése bűntett gyanúja miatt nyomoz ismeretlen tettes ellen.

Az eddigi adatok szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek – írta a police.hu.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebook-oldalán fotókat osztottak meg az összeroncsolódott csónakról:

Egy másik posztban a csónak kiemelésének pillanatait örökítették meg. “Kollégáink még helyszínelnek Újpesten. A motorcsónak maradványai pont oda kerültek, ahova a szintre napra pontosan 5 éve elsüllyedt Hableány roncsa került anno. Kiemeltük a folyóból…” – olvasható a bejegyzésben.

Fesztiválozók lehettek az áldozatok

Az RTL Híradó korábban arról számolt be, hogy értesülései szerint a motorcsónakban sülysápi fiatalok utaztak, akik egy Duna-parti fesztiválon vettek részt, és hazaútjuk során szenvedtek balesetet.  

Telex arról írt, hogy a Budapestről Passauba tartó, Heidelberg nevű szállodahajó kapitánya egy nyugdíjazás előtt álló, szlovákiai magyar férfi, aki 35 éves tapasztalattal rendelkezik a Dunán. A lap úgy értesült, hogy a kapitány észre sem vette az ütközést, a baleset után még két órát vezette a hajót, majd éjfélkor leváltották és elment aludni. Csak ébredés után tudta meg, hogy balesetet szenvedtek.

A Heidelberg nevű hajó 2004-ben épült, kétszer 1107 lóerős, 110 méter hosszú, 110 vendég fér el rajta, legénysége 35 tagú.

 A sérült hajóról itt láthatsz fotókat.

A rendőrség vasárnap délután arról tájékoztatott, hogy továbbra is keresik a szombat éjjeli dunai hajóbalesetben eltűnteket, a Verőcétől délre található teljes magyarországi folyószakaszt a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 95 emberrel, 25 hajóval, valamint drónokkal kutatja át.

A keresésben részt vesz a Készenléti Rendőrség helikoptere, a Pest Vármegyei Kutató-mentő Szolgálat és több önkéntes mentőszervezet. A part menti területeket szárazföldi egységek fésülik át. A kutatást operatív törzs hangolja össze a BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság Kopaszi-gáton található épületéből.

Címlapkép: A BRFK Facebook-oldala

Ez is érdekelhet

képcím

Árvíz: lezárják az alsó rakpartokat, bezárt a Műegyetem...

képcím

Üdülőterületeket veszélyeztet a dunai árhullám

képcím

Verőcei hajóbaleset: a túlélő szerint száguldott a motorcsónak...