Verőcei hajóbaleset: megtalálták az utolsó áldozatot

Startlap - Startlap
Ezzel lezárult a május 18-án történt hajóbaleset áldozatai után a kutatás.

Megtalálták Daniellát, a dunai hajóbaleset utolsó áldozatát – adta hírül a rendőrség a Facebook-oldalán. A 18 éves lány holttestére Verőce térségében bukkantak rá – közölte a BRFK.

A tragikus folyami baleset két héttel ezelőtt szombaton történt, amikor 8 utassal egy motorcsónak Verőce közelében nekicsapódott egy szállodahajónak. A halálos balesetet mindössze csak egy ember élte túl egy olasz férfi. Két utas holttestét a helyszínen találták meg.

Akkor az öt másik személyt eltűntnek nyilvánították. A múlt héten végül egy kivételével minden áldozat előkerült: szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap is egy-egy holttestet emeltek ki a Dunából. 

 

Múlt hét hétfőn a német szállodahajó kapitányát segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A bíróság múlt hét szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét “a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.

Ez is érdekelhet

képcím

Verőcei hajóbaleset: a túlélő szerint száguldott a motorcsónak...

képcím

Verőcei hajóbaleset: megtalálták a negyedik áldozat holttestét

képcím

Dunai hajóbaleset: megtalálták az egyik áldozatot