Végleg kivonják a forgalomból az összes Calcium-Sandoz pezsgőtablettát

Korábban négy minőségi hibás gyártási tételt vontak ki a forgalomból, a jelenlegi intézkedés ennek a határozatnak a kiegészítése.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-09-17 16:29

Fotó: Thinkstock

Befejeződtek a laborvizsgálatok, az OGYÉI szerint az említett pezsgőtabletta összes gyártási tételét ki kell vonni a forgalomból – írja a hvg.hu. 

A gyógyszerészeti intézet honlapján közölte: valamennyi, jelenleg gyógyszertárban és gyógyszer-nagykereskedelmi raktárban lévő Calcium-Sandoz pezsgőtabletta forgalmazását megtiltja, végleg kivonja a forgalomból.

Ennek előzménye, hogy az OGYÉI a laboratóriumi vizsgálatok eredményeképp 2018. szeptember 10-én a betegek biztonsága érdekében négy minőségi hibás gyártási tételt kivont a forgalomból, a jelenlegi intézkedés ennek a határozatnak a kiegészítése.

Az OGYÉI korábban tájékoztatta a lakosságot arról, hogy a laboratóriumi vizsgálatok azt bizonyították, hogy az adott készítmények esetében az ásványi alapanyagból készült hatóanyag természetes fém szennyezői közül az egyiknek a mértéke a megengedett határérték felett volt.

Annak ellenére, hogy az elemi szennyező a megengedett határérték felett volt, a betegeknek nincs teendőjük, egészségkárosodástól nem kell tartani, ám az érintett készítmény hosszú távú alkalmazását nem javasolja az OGYÉI – teszik hozzá.

Mai nap hírei

Az M. Richárd-enigma

demokrata.hu5 órája

„Arról nem is álmodtunk, hogy anya emberek millióin fog segíteni!” – Születésnapi portré Karikó Katalinról

wmn.hu5 órája

Édesapja után koronavírusban hunyt el a neves magyar focista is

life.hu6 órája

Sorsdöntő év lehet az idei a földgáznak

tisztajovo.hu6 órája

Kidobta a kukába a 80 milliárd forintot érő merevlemezt!

napmintnap.com8 órája

Híres emberek, akik régóta szinglik: és el is mondták, hogy miért

joy.hu16 órája

Betegséget jelezhet, ha a fűtött szobában, jól beöltözve is fázol

unilife.hu17 órája

Megdőlt a hidegrekord és vasárnap még hidegebb jöhet!

agroinform.hu19 órája