Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

Startlap - Startlap
Érkezik a hidegfront, az ünnep biztonságáért felelős operatív törzs szombat reggel héttől folyamatosan ülésezni fog. Esti hírösszefoglaló.

Lefújták a légi parádét, a tűzijáték sorsa még kérdéses

A kedvezőtlen időjárás-előrejelzés miatt a szombat délelőtti légi parádét már biztosan lemondták, ugyanakkor a többi, 20 helyszínen zajló esemény megtartását engedélyezte az augusztus 20-i ünnepért felelős operatív törzs. Egyelőre legalábbis, a törzs ugyanis szombat reggel 7-től folyamatosan ülésezik, és további intézkedéseket hozhat. Részletek.

Térképen mutatjuk, hova mikor érkezik meg a vihar

A pénteki akár 40 fokos hőmérsékletet gyorsan elfújja az érkező hidegfront, amelynek hatására már pénteken a délutáni órákban megkezdődnek az intenzív zivatarok. Ebben a cikkben látványos, órákra bontott képes tájékoztatóban nézheted végig, mikor érdemes elővenni az esernyőt.

Ha kíváncsi vagy a következő napok előrejelzésére is, akkor pedig ide érdemes kattintani. Elöljáróban annyit, hogy a rendkívüli meleget követő komoly esőzések a jövő héten sem szűnnek meg, így megszűnik az aszály.

2022 legnagyobb tüzét oltják Tatárszentgyörgynél

A település külterületén csütörtök délelőtt gyulladt ki a növényzet egy olyan helyszínen, amely kihívást jelent a tűzoltóknak. A lángokat egész éjjel oltották, a katasztrófavédelem péntek délelőtt is a helyszínen dolgozott. Fotók és további részletek itt.

Karácsony Gergely augusztus 20-i beszéde: “Mi úgy védjük meg Budapesten az elveinket és értékeinket, hogy lebontjuk a falakat”

Ákos StillerBloomberg via Getty Image

A főpolgármester Facebook-oldalán megjelent egy beszéd a nemzeti ünnep alkalmából, amelyben Karácsony Szent István hagyományaihoz visszanyúlva értekezik emberségről, erkölcsökről és politikáról. Karácsony Gergely szerint a jelenlegi kormány

olyan ösztönlénynek nézi a magyarokat, akikről azt feltételezi, hogy nem érdekli őket semmi más, csak az, hogy kit hibáztassanak a nehézségekért, amikkel szembetalálják magukat.

Videó.

Csődeljárásra készül a Cinema City anyavállalata

A világ második legnagyobb mozivállalatának, a Cineworld Groupnak gondjai lehetnek az adósságaik törlesztésével. A londoni székhelyű vállalat, amely a magyarországi Cinema City mozikat is üzemelteti, egyelőre szűkszavúan kommentálta az értesüléseket. Részletek.

Újfajta felmérés vár az általános iskolásokra ősszel

A “kísérleti bemeneti mérésre” a negyedik és az ötödik évfolyamokon kerül sor, ezenkívül a hatodik, a nyolcadik és a tizedik osztályosokat is tesztelik. További információkért katt ide.

Annyi szemetet lapátolt ki az FKF a Szigetről, amennyit egy budapesti kerület termel egy egész hét alatt

Ugyan a Sziget Fesztiválnak már hétfő óta vége, a bontási munkálatok még javában zajlanak. Azt, hogy milyen méretű romeltakarítással jár egy ilyen rendezvény lebonyolítása, jól mutatja Fővárosi Közterületfenntartó Zrt. összesítése a szeméthelyzetről. Íme.

Tejfölt vennél? Itt vannak a legjobb akciók

MTI Fotó Mohai Balázs

Szokásos heti akciókörképünk során ezúttal a magyar konyha egyik legnépszerűbb alapanyagát, a tejfölt vettük górcsó alá. A nagy áruházláncok kínálatának legjavát ebből a cikkből ismerheted meg.

Engedélyezték a világ legdrágább gyógyszerét: 1,1 milliárd forint az ára

A béta-thalassemia nevű ritka betegségben szenvedő páciensek vérátömlesztési terápiájának kiváltására született meg a 2,8 millió dolláros készítmény, amelynek zöld utat adott az amerikai gyógyszerfelügyelet. A gyártócég szerint hosszú távon spórolni lehet a döbbenetes áron piacra kerülő gyógyszerrel. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

(Címlapkép: MTI/Lakatos Péter)

Ez is érdekelhet

képcím

Beáll Karácsony mögé a DK az önkormányzati választáson

képcím

Vihar: közel húszan megsérültek egy buszbalesetben, 14...

képcím

Ilyen volt az oktatásügyi tüntetés Budapesten