Varga Judit: Előfordult, hogy férjem bezárt a szobába

Startlap - Startlap
Varga Judit Hajdú Péternek adott interjút, melyben arról beszélt, hogy a házassága miként futott zátonyra Magyar Péterrel.

Varga Judit exkluzív interjút adott Hajdú Péternek, melyet a Frizbi TV Youtube-csatornája adott le szerda este nyolckor. Hajdú azzal kezdte, hogy rákérdezett arra, miként élte meg, hogy volt férje közzétette a hangfelvételt beszélgetésükről. 

Varga szerint már régóta zsarolta Magyar őt ezzel az anyaggal. Úgy érezte, ezért helyre kell tennie, hogy valójában kicsoda Magyar Péter. Azért jött el interjút adni. mivel szörnyen megalázónak találta azt, hogy minden újságban tele volt az összes olyan cikk az ő nevével, amely Magyar Péterről szólt. 

 

Varga szerint veszekedéseik hamarabb kezdődtek, mint hogy ő igazságügyi miniszter lett volna. Ugyanakkor kapcsolatuk elején kifejezetten kedvesnek találta Magyart, azt mondta olyan férfi, aki most nem őt, hanem a tömeget bűvöli el.

De az évek során jöttek olyan jelek, elejtett mondatok, amelyek már sértőek voltak számára. Közvetlenül az első gyermekük után ez már sűrűsödött, a mindennapi társalgásaik során. 

Arról beszélt Varga, hogy folyamatosan gúnyolta őt, prolinak nevezte környezete több tagját is. A volt igazságügyminiszter szerint már 2013-ban elváltak volna, csak Magyar kérésére elmentek egy családterapeutához.

Gulyás Gergely rendszeresen segítette, Varga ugyanakkor arról számolt be, hogy lenézte Magyar Gulyást, bár egyik gyermekük keresztapja, sőt az esküvői tanújuk  is ő volt. Varga kitért arra is, hogy nem igaz, hogy Rogánék beavatkoztak volna a családi életükbe, semmilyen módon nem tették meg ezt. 

Bár közös életüknek voltak remek pillanatai, a veszekedések olyan mértékben sűrűsödtek, hogy Varga folyamatosan méltatlankodott környezetének, rokonainak: „Minden családi alkalom arról szólt, hogy én panaszkodtam.”

Varga Judit állítása szerint idővel már kereste az alkalmat, hogy hazaköltözzenek Brüsszelből, ahol évekig dolgoztak és éltek. Pont kapóra jött, hogy felkérték államtitkárnak, így hazatértek. Viszont itthon sem sikerült rendezniük kapcsolatukat. 

Elmondása szerint miniszterként előfordult, hogy volt férje bezárta a szobába, hogy ne tudjon elindulni egy olyan rendezvényre, ahol beszédet kellett volna mondania. Egyik kisfia szabadította ki ekkor.

Varga szerint volt Magyar odáig ment, hogy rendszeresen becsmérlően kritizálta. Emiatt kabinetfőnöke és személyi titkára is folyamatosan elzárták a telefonját, ha interjúra készült, hogy ne lássa a sértő üzeneteit. 

Ahogyan Hajdú Péterrel rögzített beszélgetés előzetesében is elmondta, volt olyan eset egy veszekedés során, hogy Magyar Péter késsel mászkált a lakásban. 

Amikor Hajdú rákérdezett arra, hogy miért nem vált el már korábban, Varga azt válaszolta, mert ő egy küzdő típus. 2021-ben külön költöztek, ekkor Magyar olyan levelet írt, amiben közli, hogy tudja, mi az amin változtatni a kell. Meg akarta erősíteni kapcsolatát egyik fiával, akit Varga szerint szintén verbálisan bántalmazott.

A válás bejelentése után Varga úgy vélte, Magyar már kifejezetten manipulatívan kezdte el gyűjteni a bizonyítékot. Általában is kormánybuktatással fenyegetőzött, legalábbis Varga Judit erről beszélt többször az interjú során. 

A hvg.hu által lehozott rendőrségi jegyzőkönyben leírt esetre is kitért a volt igazságügyi miniszter. Azt mondta, hogy haza szeretett volna utazni a szüleihez Miskolcra egy vitájuk után.

„Te nem mész sehova” – közölte vele a volt férje, és el akarta zárni a menekülés lehetőségét. Varga szerint az esetet úgy dokumentálta a rendőrségi akta, ahogyan az ténylegesen történt. 

Arról is beszélt, hogy Magyar rendszeresen kigúnyolta Facebook-posztjai miatt, sőt egykori párja nem hiszi, hogy keddi, hosszabb bejegyzését ő maga írta volna. 

A nőjogi aktivistáknak Varga azt üzente, hogy a szabadságharcos Magyar Péternek az a véleménye a nőkről, hogy nem valók a politikába.

Előzmény

Kedd reggel, mielőtt belépett volna Magyar Péter a Fővárosi Nyomozó Ügyészség Belgrád rakparti épületébe, feltöltött a YouTube-ra azt a videót, melyen Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszélt, hogy Rogán Antalék kihúzatták magukat a Schadl-Völner-ügy vádiratából.

Ugyanakkor ezt a felvételt mutatta meg az ügyészségnek kihallgatása során is bizonyítékként Magyar.

Varga Judit azóta a Facebook-oldalán gyakorlatilag családon belüli erőszakkal többször is megvádolta Magyar Pétert, részletesen leírva, hogy szerinte milyen lelki terrornak volt kitéve házasságuk alatt.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Időhúzással válaszolt a köztévé Magyar Péternek

képcím

Márciusban távozott a NER-közeli cégtől Magyar Péter