Váratlan magyarázattal állt elő a teknősgyilkos nő

Startlap - Startlap
Akár 100 km/órás szél is kísérheti a délutáni viharokat. Karácsony Gergely egy hőmérővel utazott a 3-as metrón, ahol sokkoló a meleg. Felcsillant a remény a kisnyugdíjasok számára. Hírösszefoglaló.

Nagyon furcsa nyilatkozatot adott az állatkerti teknőst agyonütő nő

Gyorsított eljárásban került a bíróság elé az a nő, aki kővel verte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az ózdi nő másfél órás tárgyalását zárt körben tartották, utána azonban ügyvéde magára hagyta, és az utcán válaszolt néhány újságírói kérdésre. A fiatal nő ekkor arcát és nevét is vállalta volna a kamerák előtt, azonban nem úgy tűnt, mintha teljesen tudatában lenne a szavainak. Roppant zavaros dolgokat mondott, a teknős megölését pedig egy egészen váratlan magyarázattal indokolta.  ide kattints a részletekért.

Akár 100 km/órás szél kísérheti a délutáni viharokat

Szivárvány és viharfelhők Pécs felől fényképezve 2019. május 10-én. (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A vasárnap délután érkezett hidegfront hatására egyre több helyen várhatók heves záporok, zivatarok, amiket szélvihar és jégeső is kísérhet. Az ország egész területére figyelmeztetés van érvényben. A részleteket ide kattintva olvashatod.

Na, vajon hány fok van a 3-as metró orosz szerelvényein? Karácsony Gergely videón mutatja meg

Az észtek 9 milliárddal olcsóbban csinálták volna meg ezt a munkát, a másik az, hogy ők beszereltek volna légkondit

– magyarázza Karácsony Gergelyitt található videójában, amelyben az MSZP-Párbeszéd főpolgármester-jelöltje metrózott egy kicsit, és megnézte, mit mutat a hőmérő odalent kánikula idején. Nos, a Celsiusok száma elrettentő. Karácsony nemcsak a 3-as metrót, hanem a 2-est is kipróbálta.

Felcsillant a remény a kisnyugdíjasok számára

Roppant komolyan készítette elő az Országos Nyugdíjas Parlament népszavazási kezdeményezését, amelyben többek között differenciált nyugdíjemelést javasolnak a kisebb ellátással rendelkezők számára – olvasható ebben a cikkben. Innen kiderül, pontosan mit szeretne elérni a szervezet, milyen nagy lépést sikerült tenniük az ügy érdekében, valamint a várható folytatás menete is.

Ezért tülekednek a boltokban az emberek

Az áruházláncok jelzése szerint az elmúlt napokban a hőség miatt jelentősen megnőtt az ásványvizek, üdítők, sörök és jégkrémek forgalma. Erre a linkre kattintva elolvashatod az Auchan, a Spar, a Tesco, valamint a CBA beszámolóját a helyzetről, és arra is fény derül, hogy érdemes-e megrohamozni a boltokat és jól feltankolni a kapóssá vált árucikkekből.

Orbán Viktor és Lévai Anikó virágot vittek Nagy Imre sírjára

Fotó: MTI/ Földi Imre

1958. június 16-án végezték ki, majd 31 évvel később, azaz éppen ma 30 éve temették újra Nagy Imrét az Új köztemető 301-es parcellájában. Itt helyezett el fehér rózsákat a mártír miniszterelnök sírjára Orbán Viktor és Lévai Anikó. A miniszterelnök és felesége látogatását videón rögzítették.

Akárhogy is oldják meg a boltok a munkaerőhiány problémáját, a vásárlók járnak rosszul

12 ezerrel csökkent az üzletek száma, mégis a duplájára nőtt a betöltetlen álláshelyek száma a boltokban. A munkaerő pótlásához magasabb bérekre van szükség, ami komoly áremelést jelenthet, ha ez nem történik meg, akkor viszont hosszas várakozás lesz a jussunk. A kilátástalan helyzetről itt olvashatszrészletesen.

Heten haltak meg Indiában egy szennyvíztartályban, amikor egy embert hatan próbáltak menteni, miközben az országban annyi az ilyen haláleset, hogy kampány is indult

A nyugat-indiai Gudzsarát tartomány Fartikui településén történt a hét halálos áldozattal járó eset, amelynek során a Darshan Hotel szennyvízgyűjtő tartályát szerették volna kitisztítani. A rutinmunka végrehajtását egy erre szakosodott vállalkozásra bízták, az ő négy szakemberük, illetve a szálloda három dolgozója veszítette életét. Ha érdekel, mi okozta a tragédiát, illetve miért olyan gyakoriak a dél-ázsiai országban az ilyen jellegű balesetek, akkor ezt a cikket ajánljuk figyelmedbe.

Ez is érdekelhet

képcím

Fotókon a villanypóznába szorult kisrepülő

képcím

Orbán szerint nyugaton terjed a neomarxista ideológia

képcím

Itt vannak a friss nyugdíjutalási időpontok