Valaki 674 milliót nyert a hatos lottón

Startlap - Startlap
A valószínűségszámítás iránt kevésbé érzékenyek számára meglepőnek tűnhet a nyerőszámok sora. Esti hírösszefoglaló.

Valaki 674 milliót nyert a hatos lottón

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása a hatos lottó 36. játékhetén kihúzott számokról és a nyereményekről erre a linkre kattintva található.

Fényképes, percről percre közvetítés az SZFE élőláncáról: az egyetemtől a Parlamentig áll a sor

Ötezer ember kell hozzá, de van, ahol dupla sorban állnak az emberek, annyian érkeztek a Színház és Filmművészeti Egyetem (SZFE) által meghirdetett élőlánc megalkotásához. A tiltakozás sajtótájékoztatóval és beszédekkel indult, többek között a tanévkezdés elhalasztását is bejelentették. Udvaros Dorottya felszólalása után megindult a charta, amelyet stafétaként adnak át egymásnak a résztvevők az Országház épülete felé. Fotók és további részletek itt nézegethetők.

Gulyás Gergely: Akik most a Színház- és Filmművészeti Egyetem mellett tüntetnek, azért demonstrálnak, mert megszűnt az állami felügyelet

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Bayer Show vasárnap esti adásában roppant sajátosan értelmezte az SZFE hallgatóinak tiltakozását, akik deklaráltan azért tüntetnek, mert az állam önkényesen elvette az egyetem autonómiáját. Részletek itt.

Szabó-Kimmel Tamás nyílt levelet írt Vidnyánszkynak: “Hamar világossá tette, hogy felőle maradhatok, de nem fog jó szerepeket adni”

MTI Fotó: Marjai János

A Nemzeti Színház társulatának korábbi tagja írásában visszaemlékezik a Színház és Filmművészeti Egyetem élére frissen kinevezett Vidnyánszky Attilával való első találkozásuk tanulságos történetére. Ha érdekel a levél és a sztori, akkor itt folytasd az olvasást.

Koronavírus: ismét több száz új fertőzöttet regisztráltak itthon

Megint igen sok újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, a halálozások száma ugyanakkor stagnál. A legfrissebb, hivatalos járványügyi statisztikákat ebben a cikkben mutatják be.

A kőbányai polgármester is megfertőződött, szerinte ő hibázott

Kovács Róbert, a főváros X. kerületének vezetője elkapta a koronavírust. A polgármester közösségi oldalán arról számolt be, a járványellenes előírásokat nagyon komolyan vette, “egy hibát azonban mégis elkövetett”. Mi történt Kovács Róberttel? Innen kiderül.

A Pannonhalmi Bencés Gimnáziumban is felbukkant a vírus, egy egész évfolyamot elkülönítettek

Egy végzős diákról igazolták, hogy megfertőződött az új koronavírussal. Az ügy részleteit ebből a cikkből ismerheted meg.

Az MTA elnöke szokatlanul kemény levélben olvas be Palkovicsnak az alapkutatási pályázatok körüli botrány miatt

Még a Kádár-rendszerben sem fordult elő olyan eset, az OTKA 35 éves történetében nem volt példa arra, amit a Palkovics László égisze alatt működő Innovációs és Technológiai Minisztérium a közelmúltban mégis megtett, amikor átírták a szakmai döntést a támogatásra érdemes pályázatok listájáról. A lépést akkora felháborodás követte, hogy Acsády László, az OTKA orvosi és biológiai tudományok kollégiumának elnöke le is mondott, most pedig Freund Tamás, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) nemrégiben megválasztott elnöke egy elég erős levélben tiltakozott. Íme.

Elgázolt egy motorost Gödöllőn, elhajtott, majd nem volt hajlandó beszélni a rendőrökkel

A baleset után az autós megállt, hogy körbejárja, megvizsgálja autóját, de utána a sérült motorossal nem törődve elhajtott a helyszínről. Bővebben.

Szobrot állítanak idősebb George Bushnak Budapesten

Fotó: John Moore/Getty Images

Az Amerikai Egyesült Államok 41. elnöke, George Herbert Walker Bush emlékére a közép- és kelet-európai kommunista uralom bukásának harmincadik évfordulója alkalmából emelnek szobrot a magyar fővárosban. Minderről bővebben itt írnak.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Mire gondolt Gulyás Gergely? Rejtélyes üzenettel zárta a...

képcím

Gulyás Gergely: Ami most történik, ahhoz nincs közöm, de ha...

képcím

Magyar Péter: Brutális megszorításokra készültök - 5 pontban...