Videón, ahogy közös énekléssel búcsúztatják tanítványai Máté Gábort: könnyes szemmel fogadta a szomorú dalt

Startlap - Startlap
Sok erős momentuma volt már a Filmművészeti Egyetemen zajló tiltakozásnak, de ennyire megindító pillanatot talán még nem láthattunk. Máté Gábor 27 év után, nehéz szívvel távozik az intézményből, miután a kormány felszámolta az egyetem autonómiáját. Vasárnap reggeli hírösszefoglaló.

Videón, ahogy közös énekléssel búcsúztatják tanítványai Máté Gábort: könnyes szemmel fogadta a szomorú dalt

Sok erős momentuma volt már a Filmművészeti Egyetemen zajló tiltakozásnak, de ennyire megindító pillanatot talán még nem láthattunk.Máté Gábor döntését nehéz szívvel hozta meg, de 27 év után mégis távozik az intézményből, miután a kormány felszámolta az egyetem autonómiáját. Egykori és jelenlegi tanítványai meglepetésként énekeltek neki, Dévényi Ádám és az Átmeneti Kabát Jelen című dalát. Íme a felvétel.

Egy csomó fürdőben csökkentik a belépők árát: mutatjuk, hova mennyiért mehetsz csobbanni

Azokban a fürdőkben, ahol szezonálisan állapítják meg a jegyárakat, a nyár végével olcsóbban vehetjük igénybe a szolgáltatásokat. Szerencsére jó sok ilyen hely van, ebben a cikkben ismertetjük a pontos árakat.

Diaz megházasodott a hétvégén, de ez csak Fluor Tomi vicces fotóiból derült ki

Fluor egy hagyományos képpárt közölt a gyönyörű aráról és boldog új férjéről, a háttérben azonban van egy kis csavar… A fényképeket ide kattintva nézegetheted.

Mundruczó Kornélék #freeSZFE-s pólóban nyomulnak a Velencei Filmfesztivál vörös szőnyegén

Fotó: Getty Images/Getty Images

MundruczóPieces of a Woman című filmje, amelynek amúgy Martin Scorsese az executive producere, részt vesz a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában. Az alkotók megragadták az alkalmat, és a világsajtót is beavatták az egyetemen zajló önkényes hatalomátvétel történéseibe. Bővebben.

Retro fotók: ilyen volt egy tanévnyitó 60 éve a fővárosban

A diákok fájdalmasan elunt ácsorgása vagy ücsörgése nem sokat változott, ahogy az fehér ingek sem, de például feltűnő különbség a hatvanas évek óta, hogy annak idején még mindenki roppant nagy, katonás rendben figyelt. Ha megnéznél egy tanévnyitót képekben 1960-ból, akkor kattints ide.

“A fürdetéshez négy ember kell” – így élnek most a debreceni négyesikrek

Anna, Panna, Anita és Ricsi császármetszéssel, koraszülöttként jött a világra tavaly októberben a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában. Amikor tavasszal beindult a koronavírus, a családnak el kellett költöznie a nagyszülőktől. Eleinte nehezen oldották meg, hogy egyszerre négy csecsemőt ellássanak, de végül sikerült túllendülniük a kezdeti nehézségeken. Ebben a cikkben egy fényképes beszámolót találsz a népes család mindennapjairól.

Albérlők a pokolból: elképesztő, mit műveltek a lakással

Annyira durva állapotok fogadták a tulajdonost a wales-i Swansea városban lévő lakásában, hogy muszáj volt profikat hívnia. Sőt, a távozó bérlők nem csak gyomorforgató koszt (és alatta patkányokat) hagytak maguk után, de ráadásul fizetés nélkül távoztak. Videó és további részletek itt.

Mindenki nagyon utálja, és tök feleslegesen tart órákon át: egy emaillel is ki lehetne váltani a szülői értekezletet

Szülői értekezletekre járni pár évvel ezelőtt sem tartozott a kellemes élmények közé, de a jelenlegi járványhelyzetben ráadásul nem is túl okos dolog ilyen eseményeket rendezni. Gondoltál már arra, hogy tulajdonképpen emailben is le lehetne tudni az egészet? Minderről bővebben itt írnak.

Vajon mi lenne akkor, ha a kaják “valódi” árát fizetnénk ki a boltokban? Döbbenetes drágaság

Fotó: Joe Raedle/Getty Images

Az ausburgi egyetem kutatói izgalmas kísérletet végeztek egy németországi Penny Marketben: dupla árcímkéket ragasztottak az élelmiszerekre, az egyiken a megszokott összegekkel, a másikon pedig jóval nagyobb, olyan árakkal, amelyekbe beleszámolták a termék előállításához igénybe vett környezeti erőforrások költségét. A differencia meghökkentően nagy. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Kíváncsi vagy, mi az életed karmikus csapdája a kínai horoszkóp szerint? Mutatjuk, hogyan kerülheted el!

A kínai asztrológia szerint mindannyiunk életében rejlenek karmikus feladatok, amelyeket előző életünkből hozunk magunkkal. Erre a linkre kattintva  megtudhatod, te melyik kínai jegyhez tartozol, és milyen csapda rejlik a sorsodban, amellyel érdemes minél előbb elkezdeni foglalkozni.

 

Ez is érdekelhet

képcím

A rák ritka válfajával küzd Tompos Kátya

képcím

Károly király első beszéde Katalin hercegné diagnózisa óta:...

képcím

Katalin hercegné bejelentette, hogy rákos