Koronavírus: egyetlen nap alatt 510 új fertőzött, három halott

Startlap - Startlap
Újabb csúcsot döntött az új fertőzöttek száma Magyarországon. Heti hírösszefoglaló

Rekordszámú fertőzött Magyarországon

Egy nap alatt 510 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), valamint hárman belehaltak a betegségbe. Részletek. 

Az SZFE függetlenségéért, az oktatás és a kultúra szabadságáért tüntettek Budapesten

Szimpátiatüntetést tartott pénteken az Iványi Gábor lelkész vezette Oltalom Karitatív egyesület az autonómiáját féltő Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói és oktatói mellett. Minderről ez a cikk számol be. 

Megjelent az új rendelet: így változik a határzár

A kormány pénteki ülésén a koronavírus második hullámának árnyékában a szeptember elsejével bevezetett határzár jelentős lazításáról döntöttek, miközben folyamatosan nő az aktív koronavírusos esetek száma. Részletek

Mészáros Lőrinc válik a feleségétől

Mészáros Lőrinc és Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla saját maguk jelezték az MTI felé közleményben válásuk hírét, amelyet itt olvashatsz el.

Ekkor robbanhat be igazán a második hullám Magyarországon

Az egészségügyi rendszer leterheltsége egy olyan mutató, amivel nem foglalkoznak sokat, pedig ebből látjuk, mekkora rizikót jelent az aktuális helyzet, elsősorban a kórházakra és a rendelőkre nézve. Ilyen szempontból a jelenlegi viszonyok egyelőre a kiugróan magas új esetszámok mellet sem drámaiak, ugyanakkor a tapasztalatok alapján jósolható, mikor állhat be a negatív fordulat a kórházi adatokban, és így a járvány alakulásában. Ami aztán elhozhatja az újabb szigorító intézkedéseket. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Hvg.hu: Szijjártó Pétert feljelentették

Fotó: MTI/Kovács Attila

A külügyminiszter úgy nyaralt a milliárdos Szíjj László luxusjachtján, hogy arra a vagyonnyilatkozata alapján nem igazán lehetett pénze. Ha viszont mindezt ajándékba kapta, akkor az akár korrupciós problémákat is felvethet – írja a Hvg.hu. A lap felvette a kapcsolatot a Központi Nyomozó Főügyészséggel, amely reagált is megkeresésükre. Részletek.

 

 

160 író állt ki Vidnyánszkyék ellen: “A leghatározottabban tiltakozunk a Színház- és Filmművészeti Egyetem aljas és sunyi legázolása ellen” 

Többek között Nádas Péter, Dragomán György, Erdős Virág, Tompa Andrea és Závada Pál, összesen 166 író tiltakozik a Színház- és Filmművészeti Egyetem átszervezése ellen Parti Nagy Lajos kezdeményezése nyomán. Bővebben.

Orbán Viktor Magyarországról: “Ez egy unalmas, parlamentáris demokrácia”

Fotó: Gabriel Kuchta/Getty Images

A kormányfő hétfőn, még éppen a határzár előtt Szlovéniába utazott, ahol a 15. Bledi Stratégiai Fórumon a szerb elnökkel, a cseh, a szlovén, a lengyel, a horvát, a bolgár és az olasz miniszterelnökökkel tartott panelbeszélgetésen hallatott figyelemre méltó állításokat Európa gazdasági helyzetéről és a magyar demokráciáról. Ha kíváncsi vagy, miket mondott, akkor olvasd el vagy nézd meg videón ebben a cikkben.

Kiderült, miért nem felelnek meg a kormánynak a külföldi koronavírustesztek

Farkas Örs, a Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője az ATV Egyenes beszéd című műsorában tájékoztatott saját tesztjéről és karanténjáról, és elmagyarázta, miért nem fogadják el itthon a más országban végzett teszteket. Ha érdekel, mi hangzott el, akkor ezt a cikket olvasd el.

Az Egyesült Arab Emírségekbe ömlenek az adózatlan százmilliók, amit a magyarok olcsó vérplazmáján keresnek

Éppen akkor, amikor a kormány 2017-ben egy rendelettel jókora összeget vett ki a donorok zsebéből, így a plazmabizniszt még nyereségesebbé téve a begyűjtő cégek számára, jelent meg a Plasma Expert Kft., amely Tiborcz István üzleti köréhez köthető. Az immár bombaüzletté vált, nyomott áron beszerzett, sokszoros áron eladott magyar vérplazma egyetlen cseppje sem marad itthon, és a megkeresett vagyon után adózni sem kell. A szálak az Egyesült Arab Emirátusok különleges gazdasági zónájába vezetnekRészletek itt.

 

Győrfi Pál visszatért és a videója mindent visz

„Ezt oszd másokkal, ne a vírust” – ezzel a címmel tették ki a mentőszolgálat Facebookjára az új videót, amelyben Győrfi Pál a koronavírus elleni védekezés fontosságára hívja fel a figyelmet. Ha te is kíváncsi vagy rá, csak egyet kell klikkelned.

Ez is érdekelhet

képcím

"Szereted a délutáni alvást?" - Orbán gyerekek kérdéseire...

képcím

Orbán Viktor faképnél hagyta Márki-Zay Pétert - A hét hírei...

képcím

Orbán Viktor: Megáll-e Oroszország, ha legyőzi Ukrajnát?