Vádat emeltek a férfi ellen, aki hivatali visszaélés miatt feljelentette a nagykanizsai javítóintézet vezetőjét

Startlap - Startlap
A vádlott azt állította a telephelyvezetőről, hogy jutalomszabadságként könyveli el a gyerekek szökéseit.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat egy 37 éves  férfi ellen, miután ő tavaly májusban feljelenttette az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) Debreceni javítóintézet nagykanizsai telephelyének vezetőjét. A feljelentő állítása szerint az intézmény vezetője kötelezettségszegést követett el az intézet lakóinak szökéseivel kapcsolatban – írja az MTI.

A vádlott azt állította, hogy a telephely vezetője az intézet növendékeinek szökéseit szankcionálás helyett jutalomszabadságként könyvelte el, valamint ezzel kapcsolatban hamis iratokat készített, illetve más rendkívüli esemény kapcsán sem tett eleget jelentéstételi kötelezettségének.

A férfi feljelentése nyomán a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozott közfeladati helyzettel való visszaélés bűntette miatt. Ennek során többször is tanúként hallgatták meg a feljelentőt, aki továbbra is fenntartotta az állításait, és azt mondta: a telephelyvezető jogtalan előny szerzésének reményében az intézményből engedély nélkül vagy engedéllyel távozott, de oda meghatározott időn belül vissza nem térő intézeti neveltek távollétét nem szökésként kezelte, hanem jutalomszabadságként.

Végül az Emmi Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatósága is vizsgálatot indított az ügyben, de törvénysértést nem tártak fel. A rendőrségi nyomozás tavaly augusztusban bűncselekmény hiányában megszűnt. A feljelentő hamisan vádolta meg bűncselekmény elkövetésével a javítóintézet vezetőjét, amely alapján hivatali visszaélést, valamint hivatalos személy általi közokirat-hamisítást állapíthattak volna meg.

Ez is érdekelhet

képcím

Magyar Péter: Holnap feljelentem Orbán Viktort - A hét hírei...

képcím

Feljelentés érkezett az ügyészségre Magyar Péter meghallgatása...

képcím

Iszonyúan megdrágul ősztől az orosz gáz, ezért szánthatták be...