Utcára került családjával a súlyosan beteg Ildikó

A pénzük elfogyott, de dolgoznának, csak tetőt szeretnének a fejük fölé.

Szerző: Startlap

Forrás: startlap.hu | 2018-06-29 16:59

Fotó: Thinkstock

Soha sem gondolta volna Ildikó, aki évek óta küzd agydaganatával, hogy végül az utcán kell majd élnie családjával, az idős édesanyjával, Margó nénivel és lányával, Nikivel.

Szomorú történetükről a Blikk számolt be: néhány éve még Kőbányán lakott a család, ahol Margó néninek és férjének volt egy kis háza. Ildikó is itt kezdte el az életét. Az első nagy csapás akkor érte őket, amikor Ildikó bátyja rákos lett.

“Mindenünket pénzzé tettük, hogy segíthessünk rajta, de itt hagyott minket. Amikor kedvezményes volt, adósságrendező hitelt vettünk fel, amelynek jelzálogát a házunkra terheltük. 2011 volt a legsötétebb év az életünkben: meghalt a párom, az édesapám, így fizetésképtelenné váltunk, bedőlt a hitelünk. 2017 őszén árverezték el az otthonunkat” – mesélte Ildikó a lapnak.

A három nő ezután magára maradt és albérletbe költözött. Ekkor derült ki, hogy Ildikó is beteg, nála agydaganatot diagnosztizáltak az orvosok. Idén június 20-án kellett volna kórházba feküdnie, azonban a lakásuk tulajdonosa az utcára tette őket, mivel eladta a fejük fölül otthonukat:

“Hiába kerestünk, nem találtunk magunknak új otthont. Van két macskánk, 7 és 8 évesek, és mi is hárman vagyunk. Így senki nem ad ki nekünk lakást, mi pedig nem akarjuk menhelyre adni az állatainkat” – kesergett Niki.

A holmijaikat egy raktárba pakolták, ők maguk pedig az Örs vezér tér környékén, a bokrok alatt aludtak két héten át. Ildikó értékfeldolgozóként dolgozott egy cégnél, a harmadik hajléktalanként töltött nap után viszont közölték vele: akkor jöjjön legközelebb dolgozni, ha meg tud fürdeni. A pénzük elfogyott, néha csak kekszet esznek.

Margó néninek ugyanakkor van nyugdíja, lánya és unokája is dolgozna, csak fedél kellene a fejük fölé.

Így Ildikóék most otthont keresnek: egy alapítvány támogatja őket, amely beszáll a kaucióba és az első havi bérleti díjukba, de előbb albérletet kell találniuk. Egy meghatározott összeget tudnak adni, amit elutalnak a lakás bérbeadójának akkor, ha megköttetett a szerződés, és megbizonyosodtak róla, hogy a támogatott család hosszú távon is fenn tudja tartani majd.

 

Mai nap hírei

Videó a pillanatról, amikor a menhelyi kutyus rájön, hogy végre örökre örökbe fogadják

joy.hu7 órája

Egyetemisták találhattak megoldást a gumikopásból eredő környezetszennyezésre

autopro.hu13 órája

Mi az a VPN és mire jó?

haszon.hu14 órája

Öt központra csökkenették a vidéki kórházakat

168ora.hu14 órája

Egyszerű védekezni a poloskák ellen, csak csinálja a felsorolt trükköket

magro.hu16 órája

Több mint ezer új koronavírus-fertőzött Magyarországon

demokrata.hu16 órája

Beszorul a német hús: kell a magyar piacvédelem!

agraragazat.hu17 órája

Sophia Loren nem tagadja, hogy összeszűrte a levet Elvis Presley-vel

femcafe.hu19 órája