Ezekkel a tünetekkel kórházba kell vinni a koronavírusos gyerekeket - a Bethesda főigazgatója ritka, de veszélyes betegségre figyelmeztet

Startlap - Startlap
Dr. Velkey György egy olyan ritka, de súlyos kórképről tájékoztatott, amely hetekkel a fertőzés aktív fázisa után üti fel a fejét, a tünetek megjelenése esetén azonnal cselekedni kell. Reggeli hírösszefoglaló.

A Bethesda főigazgatója veszélyes betegségre figyelmeztet: ezekkel a tünetekkel kórházba kell vinni a koronavírusos gyerekeket

Dr. Velkey György, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója egy olyan ritka, de súlyos kórképről tájékoztatott, amely hetekkel a fertőzés aktív fázisa után üti fel a fejét.

Egy kifejezetten súlyos, intenzív terápiát, időnként még lélegeztetést is igénylő állapot.

Velkey György szerint a legfontosabb az, hogy a tünetek jelentkezése esetén azonnal cselekedjünk. További információkért kattints ide.

Budapesten kevésbé halálos a koronavírus, mint az ország többi részén

A járvány első hullámában a regisztrált fertőzöttek körében a fővárosban jóval nagyobb volt a halálozási arány. Ez a tendencia a második hullámra megfordult, és immár Budapesten kedvezőbbek a számok egy picivel. Mi ennek az oka? Erre a kérdésre keresi a választ ez a cikk.

“Gáz van, itt vannak a rendőrök” – bezárta, megerőszakolta és prostutúcióra kényszerítette fiatal áldozatát egy budapesti férfi, videón a rendőrségi akció

A VII. kerületi nyomozók hétfőn egy erzsébetvárosi lakásban kapták el a 34 éves J. Istvánt. Erre a linkre kattintva megismerheted az eset körülményeit, és egy videót is találsz.

Vad pénzszórásba kezdett a kormány, a kórházi adósságok mégis megugrottak

Fotó: William Van Hecke/Corbis via Getty Images

Durva pénzköltésbe fogott az év végén a kormány, a gazdaságvédelmi alap terhére például 1200 milliárd forintot az utóbbi egy hónapban szórtak el. A kórházi adósságok ellen meghirdetett büszke hadjáratban csak utasításokra jutott erő, pénzt nem adtak hozzá. Pedig a budai Várnegyedre vagy a sportra költött tízmilliárdokból bőven ki lehetne fizetni a számlákat, amelyek miatt mikro-, kis- és közepes vállalkozások több tízezer munkavállalójának megélhetése került nagy veszélybe, a beszállítóknak könyörögniük kell a pénzükért. Bővebben.

Orbán Viktor egyik legfontosabb, évtizedes harcának eredményét söpörte le egy mozdulattal a koronavírus-járvány, de már készülődik a folytatás

A Fidesz-kormány 2010-es hivatalba lépésekor az egyik elsőszámú célként határozta meg az államadósság csökkentését. Az elmúlt tíz évben komoly eredményekre jutottunk, a járvánnyal berobbanó válság ezt az évtizedet teheti semmissé. Az állam azonban jelentősen túltartalékolt. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Úgy beindultak a kilakoltatások, mintha nem is lenne járvány

Míg az év első felében a moratórium miatt nem lehetett lakáskiürítéseket végrehajtani, a harmadik negyedévben úgy beindultak a kilakoltatások, hogy még a 2018-as évet is megelőztük. Pontos számok és további információk ebben a cikkben.

10-15 milliós új autókat állít forgalomba jövőre a rendőrség

Az Országos Rendőr-főkapitányság 98 darab, egyenként bruttó 9,88 és 14,15 millió forint közötti áron vásárolt Skodákat és Volkswageneket a jövő évre. A beszerzésre véletlenül derült fény, a kocsikat egy budaörsi telephelyen szúrták ki. Az ORFK sajtóosztály az autókkal kapcsolatos kérdésekre készségesen válaszolt, kivéve, amikor két rejtélyes Multivan került szóba. Fotók és további részletek itt.

Lelőttek három rendőrt Franciaországban

Fotó: Chesnot/Getty Images

Egy negyedik rendőrt is megsebesítettek. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Háborús bűnösöknek és republikánus bűnözőknek osztogat kegyelmet Donald Trump

Miközben a halálbüntetéseket felpörgetve sikerült elérnie, hogy 130 év kivégzési rekordját döntse meg, a hamarosan leköszönő amerikai elnök saját pártja tagjainak és a 2007-es bagdadi vérengzés résztvevőinek is kegyelmet adott. Minderről bővebben itt olvashatsz.

Nem lesz tartós lehűlés a karácsonyi hidegfront miatt

A tavaszias, meleg, napsütéses időt markáns hidegfront követi, de ez nem fog sokáig tartani. A következő napok részletes időjárás-előrejelzését itt találod.

Ez is érdekelhet

képcím

Tömeges ételmérgezés egy budapesti kórházban

képcím

Robbanás történt Budapesten, egy nő meghalt

képcím

Újbudát összekötik Újpesttel: újabb fonódó villamosvonal...