Kiemelt Hírek 2019. október 11.

Borkai Zsolt egy órán belül lefújta rendkívüli sajtótájékoztatóját

Startlap Kiemelt Hírek 2019. október 11.
Az esemény visszavonása pont olyan váratlanul ért mindenkit, ahogy a meghirdetése is. Hírösszefoglaló.

Borkai Zsolt rendkívüli sajtótájékoztatót hirdetett, aztán egy órával később lemondta

Az eset részletei itt olvashatók.

Tarlós teljesen kiakadva nyilatkozott a Borkai-ügyről, és amúgy megvan a legfrissebb előrejelzés a főpolgármesteri verseny állásáról

A Századvég Alapítvány közölte az elmúlt két napban készített felmérésének eredményeit, amelyben arra keresték a választ, kit szeretnének főpolgármesterüknek a budapesti lakosok. A pontos számok itt nézegethetők.

Másik Tarlós-hírünk a mai napra Borkai Zsolt győri polgármester szexvideós botrányához kapcsolódik: Budapest jelenlegi főpolgármestere már korábban jelezte, hogy elítéli az ügyet, most azonban teljesen kiadva részletezte is az álláspontját. Ha érdekel, mi Tarlós István részletes véleménye a Borkai-ügyről, akkor ezt a cikket ajánljuk a figyelmedbe.

Előkerült két eddig nem látott videó a Hableány tragédiájáról

Az ATV Híradójának birtokába került két felvétel a május 29-én elsüllyedt Hableány sétahajó balesetéről. A videók erre a linkre kattintva láthatók.

A Magyar Nemzet újabb részleteket szivárogtatott ki a Lackner-felvételekből: a kispesti képviselő elmagyarázta, hogyan kell kirakni az önkormányzati lakásokból a szegényeket

A Magyar Nemzet szerint szerint Lackner Csaba kispesti MSZP-s képviselő hallható azokon a felvételeken, amelyekből újabb részek leiratát osztották meg. Ezeken a politikus többek között hosszasan ecseteli, miként kell megszabadulni az önkormányzati lakásokban élő szegény emberektől. A folytatásért ezt a cikket olvasd el, ahol a napilap írásából idézik, mit mondhatott Lackner. 

Figyelem: baktériummal szennyezett tejet árult az Aldi és a Lidl

Fotó: Graeme Robertson/Getty Images

Egészségi ártalmakat okozó Aeromonas hydrophila baktériumot mutattak ki egy literes kiszerelésű tejben, amelyből a Lidl és az Aldi polcaira is jutott. A prolémás termék adatait és potenciális veszélyeit  ebből a cikkből ismerheted meg.

Nikola Gruevszki is szavazhat az V. kerületben

Arról, hogyan lehetséges ez, ebben a cikkben írnak részletesen.

“A fiúkkal tegeződök. Engem Ferinek hívnak” – Gyurcsány Ferenc felhúzott egy kapucnis pulcsit és egy Converse cipőt, majd lement a szegedi fiatalok közé

Kint egy maroknyi jól szituált ellentüntető, a Hungi Vigadó épületében pedig körülbelül száz fiatal várta, hogy találkozhasson Gyurcsány Ferenccel. A DK-elnök nem csak öltözködésében vette lazára a figurát, amikor Szegedre látogatott: igaz, még neki is meg kell szoknia azt, amikor nem nyugdíjasok gyűrűje fogja körbe, hanem a legfeljebb huszonéves korosztály. Milyen Gyurcsány Ferencnek ez az új oldala? Miről és hogyan beszélgettek a fiatal szavazókkal?  Ebből a képekkel sűrűn tarkított riportból választ kaphatsz ezekre a kérdésekre.

“Visszajövök, és meg foglak ölni!” – fegyverrel követelte fizetését egy szír férfi a pomázi húsüzemben

Letartóztatását indítványozta a Szentendrei Járási Ügyészség annak a szír férfinak, aki fegyverrel követelte a fizetését a főnökétől egy pomázi húsüzemben. Az esetről itt találsz részletes beszámolót.

Már az EU is bedobta a Törökország elleni szankciókat

Amélie de Montchalin, Franciaország Európa-ügyi minisztere egy helyi rádióban jelezte: az Európai Unió jövő heti csúcstalálkozóján Törökország elleni esetleges szankciókról is fognak egyeztetni. Minderről bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

Képeken, ahogy tízezrek kísérték utolsó útjára Karel Gottot

Fotó: Target Presse Agentur Gmbh/Getty Images

Péntek reggel a moldvai Szláv-szigeten álló Zofín-palota nagytermében ravatalozták fel az október 1-jén elhunyt Karel Gottot. A 80 éves korában leukémiában meghalt cseh énekestől több tízezer ember búcsúzott. Az eseményt ebben a cikkben nézheted meg egy csomó képen.

Keresés az oldalon