Pintér Sándorék szerint a baloldal miatt nehéz megemelni a tanári fizetéseket

Startlap - Startlap
A Belügyminisztérium úgy véli, "sokkal könnyebb lenne" a dolguk, ha a baloldali politikusok nem állnának az útjukba. Esti hírösszefoglaló.

Pintér Sándor szerint a baloldal miatt nehéz megemelni a tanári fizetéseket

A kormány gazdasági teljesítményétől tette függővé a béremelést, és az ellenzéket hibáztatta a Belügyminisztérium, amikor az ATV a pedagógusok járandóságáról érdeklődött. Részletek.

Orbán Viktor nem vette át a tüntetők petícióját

A kormányfő mosolyogva figyelte az ellenzéki képviselőket, a KDNP-szóvivő Nacsa Lőrinc pedig mindent megtett annak érdekében, hogy ne jusson el Orbán Viktor kezéig a dokumentum. A petícióban a rezsicsökkentést újratervezését és a katatörvény halasztását kérték. A jelenetről felvétel készült.

Mészáros Lőrinc cégvezetőjével vacsorázott Palkovics László, amikor egy tüntető odament hozzá

Kiderült, hogy Mészáros Lőrinc cégbirodalmának egyik legfontosabb vezérével fogyasztotta a Várban estebédjét Palkovics László, amikor a közelben zajló katás szigorítások elleni demonstrációról kiszúrták őt, és egy futár megkérdezte tőle,

nem akarunk zavarni, csak valaki mondja már el tényleg, hogy mit fogunk csinálni?

Bővebben.

Körözött bűnözővel fényképezkedett a nemzetpolitikáért felelős államtitkár

MTI/Kovács Anikó

Amilyen gyorsan felkerült, szinte olyan gyorsan levették a képet Potápi Árpád János Facebook-oldaláról, de az internet megörökítette azt. Az államtitkár mellett pózoló Pethő Attila jelenleg is szerepel a román rendőrség országos körözési listáján. Fotó és további részletek itt.

Fideszes képviselő a rezsicsökkentésről: “Biztos minden nap kell a mosógépnek mennie, vagy várjunk 4-5 napig?”

Míg a kampány során azzal borzolták a választói kedélyeket, hogy az ellenzék szerint spórolni kell az energiával, sőt, Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő alig pár napja egyenesen gúnyolódott a takarékoskodáson, immár a kormánypárt is meggondolta magát az ügyben. A 444.hu a Képviselői Irodaház előtt, kamerák előtt faggatta a fideszes politikusokat a kérdésről. Íme a felvétel.

Vízkorlátozásra figyelmeztetnek több mint 20 településen

A forróság és csapadékhiány miatt csökken a dunai vízszint, amitől viszont a kitermelhető ívóvíz mennyisége is függ. A Duna Menti Regionális Vízmű a lakossághoz és az önkormányzatokhoz fordult. Részletek.

Kilakoltatást akadályozó aktivistát sokkolózott le a rendőrség

A tüntetések során történt incidensek után egy napot sem kellett várni, és máris újabb hír érkezett arról, hogy a BRFK sokkolót alkalmazott egy földön ülő demonstráló ellen. A Város Mindenkié aktivistái élőlánccal igyekeztek megakadályozni, hogy elvegyék a kisgyermekes anya otthonát, a 15. kerületi városvezetés szerint azonban hiába próbáltak segíteni korábban az asszonynak, ő ezt nem fogadta el. Bővebben.

Hat tanár mondott fel egy budaörsi iskolában

Recseg a felépítmény

– kommentálta a hírt a budaörsi Kesjár Csaba Általános Iskola igazgatója, amikor bejelentette az intézmény életében példátlan fordulatot. További információkért katt ide.

Szlovák sajtó: Dunaszerdahelyen csapott le az FBI

MTVA Fotó/Molnár-Bernáth László

Az amerikai Szövetségi Nyomozóiroda (FBI) a szlovák szervekkel és ügyészekkel együtt jelent meg a helyszínen – értesült a Paraméter. Az ügy részleteiről itt írnak.

Így lángol a nádas Szegeden: szándékos gyújtogatást gyanítanak

A hivatásos tűzoltók már nem győzik a munkát Csongrád-Csanádban, önkéntesek segítségével oltják a sorozatos tüzeket, és úgy tűnik, a nagy szárazság mellett még a gyújtogatókkal is meg kell küzdeni. Videó.

(Címlapkép: MTI/Máthé Zoltán)

Ez is érdekelhet

képcím

Ide utazott Putyin az ellene kiadott elfogatóparancs másnapján -...

képcím

Orbán: Minden magyarban van egy kis Petőfi

képcím

Tíz gyerek sérült meg az M1-es tömegbalesetben - képeken a hét...