Upsz, óriásit bakiztak a tajvani útlevelekkel

Startlap - Startlap
700 millió forintba került a hiba korrigálása.

Megsemmisítenek Tajvanon 200 ezer, nyomdából frissen kikerült útlevelet, mert figyelmetlenség miatt nem a saját nemzetközi repülőterüknek, hanem az amerikai főváros repülőterének látképe került bele, és ez gúny tárgya lett az internetes közösségben.

A biometrikus útlevél új generációját hétfőn vezették be Tajvanon, és mire észrevették a hibát, közel 300 úti okmányt már szét is osztottak az igénylők között.

Az útlevél egyik belső lapján a washingtoni Dulles Nemzetközi Repülőtér sziluettje látható a sziget fő légikikötőjének, a fővárost is kiszolgáló Taojüani Nemzetközi Repülőtérnek a körvonalai helyett. A baki központi téma lett a közösségi médiában, sokan viccelődtek azzal, hogy Tajvan szemlátomást egyik napról a másikra az Egyesült Államok 51. tagállama lett.

A külügyminisztérium bocsánatot kért a lakosságtól a kínos bakiért, amelyet a magyarázat szerint az okmány egyik tervezője követett el.

A botrány miatt lemondott a minisztérium konzuli ügyek osztályának vezetője, egy másik tisztségviselőt lefokoztak.

A hibás útlevelek helyett a Központi Okmánynyomda saját költségére újakat nyom, de ezek legyártása körülbelül egy hónapig tart. Az, akinek sürgősen szüksége van új úti okmányra, a meglévő biometrikus útlevélből igényelhet.

Visszavonják a már kibocsátott 285 útlevelet is.

A zúzdába kerülő 200 ezer útlevél legyártása átszámítva 700 millió forintba került.

Fotó: Twitter

 

Forrás: MTI

Címlapfotó: Twitter

Ez is érdekelhet

képcím

Az elmúlt 25 év legerősebb földrengése rázta meg Tajvant

képcím

Putyin részleges mozgósítást rendelt el: "Nem blöffölök"

képcím

Vajúdás közben értesítették, meghalt a férje, a lánya a...