Putyin részleges mozgósítást rendelt el: "Nem blöffölök"

Startlap - Startlap
"A Nyugat agresszív oroszellenes politikájában minden határt átlépett" - közölte az orosz elnök első tévébeszédében, amelyet a "különleges katonai hadművelet" elindításának bejelentése óta tartott. Délelőtti hírösszefoglaló.

Putyin részleges mozgósítást rendelt el: “Nem blöffölök”

Az orosz elnök behívta a tartalékos katonákat, “nukleáris zsarolással” vádolta meg a Nyugatot, és kijelentette, minden rendelkezésére álló eszközt bevet. Bővebben.

Közel félmillióért bérel lakásokat Kövér hivatala a DK, a Fidesz és a Mi Hazánk képviselőinek

Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, a fideszes Jakab István és Halász János és a DK-s Sebián-Petrovszki László lakhatását is a maximálisan engedélyezett, havi 460 ezres keretösszeggel támogatja az állam a bruttó legalább 1,3 millió forintos fizetésük mellett. A képviselők egy része több ciklus óta így oldja meg állandó lakhatását, több esetben akkor is, ha ingatlana nincs is messze a Parlamenttől. De nemcsak erre, hanem irodabérlésre is roppant összegeket költenek adófizetői pénzből, az ellenzéki és a kormánypárti oldalról egyaránt. Részletek.

MNB: Parragh László legújabb kijelentései már egyértelműen átlépik az észszerűség határait

A Magyar Nemzeti Bank ismét felszólította az Iparkamara elnökét, hogy 

a tudását meghaladó és a felelősségi körén kívül eső szakmai kérdésekben tartózkodjon a véleménynyilvánítástól.

A jegybank Parragh legfrissebb interjújára reagált, amelyben Parragh többek között tartósan magas inflációt jósolt és bírálta az MNB-t. Részletek.

Simonka György újra munkába állt, rokonai és vádlott-társai visszaszerezték a vagyont 

MTI Fotó: Soós Lajos

Az EU és Magyarország költségvetését milliárdos összeggel megkárosító költségvetési csalással vádolt fideszes képviselő immár egy végrehajtással terhelt szövetkezet élére állva ad tanácsokat, méghozzá támogatásokkal kapcsolatban is. Mindeközben a Simonkáék elleni vádak fókuszában álló, mára felszámolt és megszüntetett Magyar Termés Tész Kft. többi vagyontárggyal együtt – amelyeket azok értékének töredékéért vásároltak fel -, végül az utolsó, 300 millió forintra becsült telephely is Simonka György köreinek érdekeltségében talált gazdára. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Bacont hív vissza az Aldi baktériumfertőzés miatt

Listeria baktérium esetleges jelenlétére hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. Az Aldi érintett termékének pontos adatait, és azt, miként kompenzálja a vásárlókat az áruház, erre a linkre kattintva találod.

Közpénzt költenek, de nem árulják el, hogy mennyit költött a tihanyi helyszínre a Tranzit fesztivál 

A Habony Árpád rokonaihoz és a Gyurcsány-kormány egykori államtitkárához fűződő Club Tihany nem árulja el, mennyi pénzt kapott, hogy helyet adjanak az évente megrendezésre kerülő Fidesz-közeli fesztiválnak. A szervezőként eljáró alapítvány több milliárd forintot kapott néhány év leforgása alatt a Miniszterelnöki Kabinetirodától, állami cégektől és a Miniszterelnökségtől. Ebből az összegből nem csupán a rendezvényt finanszírozzák, hanem például az alapítvány elnökének mintegy 17 milliós fizetését is. További információkért katt ide.

Koronavírus itthon: egy hét alatt 12 ezer új fertőzött jelentkezett

Megérkeztek a legfrissebb, koronavírussal kapcsolatos heti statisztikák. Ha kíváncsi vagy az adatokra, akkor itt folytasd az olvasást.

Az USA segítene Tajvannak, de nem úgy, ahogy Tajvan szeretné

Chien Chih-Hung/Office of The President via Getty Images

A Kínai Népköztársaság által szakadár tartományként kezelt, a gyakorlatban független demokráciaként működő Tajvan helyzetét az orosz invázió óta gyakran párhuzamba hozzák Ukrajnával. Az Egyesült Államok eddig főként gesztusok szintjén állt ki a Kína által katonailag fenyegetett tajpeji kormány ellen, aminek egyik praktikus oka, hogy míg Tajpej fejlett és drága repülőgépeket akar Amerikától, Washingtonból inkább az Ukrajnában bevált, olcsó és könnyű fegyverrendszereket küldenének. Bővebben.

Mutatjuk, hogy alakulnak a záporok és zivatarok

Míg a nyugati országrész fölé szárazabb levegő áramlik, keleten marad a csapadékos időjárás. A következő napok előrejelzése itt nézegethető.

(Címlapkép: Contributor/Getty Images)

Ez is érdekelhet

képcím

Ezrek kísérték végső útjára Alekszej Navalnijt

képcím

Macron: Nem lehet kizárni csapatok küldését Ukrajnába

képcím

Navalnij felesége: Putyin nem ússza meg büntetés nélkül a...