Kiemelt Hírek 2018. június 06.

Üldözik az abonyi medvét, ám az állat ismét meglépett

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 06.
Ellentmondásos információk látnak napvilágot a medvéről, aki a bolondját járatja a magyar hatóságokkal.

A hét elején a Pest megyei Abonyban észleltek többen is egy medvét, aki benézett egy-két házba, majd az általános iskola kertjén keresztül távozott a városból.

Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután ki-mentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba

– fogalmazott korábban a szemtanúk egyike, akikről még a rendőrök is azt hitték, csak a szemük káprázott csupán, és “medvének látszó tárgyként” kezelték a jelenéseket.

A HírTV információ szerint hajnalban rábukkantak a bóklászó nagyvadra, amint egy közeli falu, Kocsér egyik tehenészete mellett fekvő erdőben pihent, meg akarták lőni altatólövedékkel, de mire a helikopter odaért, az állat továbbment.

A Duna-Ipoly Nemzeti Park igazgatósága később közölte, elkapták azt a medvét, amelyet eredetileg még hajnalban akartak elaltatni – írta a hvg.hu.

Azt mondták, elfogták, kiderült, hogy nem

Az ügy azonban ezzel nem zárult le: a Blikkel Kálmán Gergely, a Duna-Ipoly Nemzeti Park szóvivője közölte szerdán kora délután, hogy a medve elfogásáról szóló korábbi információ tévesnek bizonyult, az állat újra elszökött az elfogására indított erők elől. Most összehangolt akcióban üldözik, és próbálják annyira megközelíteni, hogy elaltassák, és elszállítsák egy olyan helyre, ahol nincs útban senkinek.

Az elmúlt napokban több medveészlelést is jeleztek Magyarország területéről. Somoskőújfalun, Pétervásárán, Kálon és Füzesabonyban is feltűnt a nagyvad.

Keresés az oldalon