Kiemelt Hírek 2018. június 05.

Abonyban kószált egy medve – több szemtanú is állítja

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 05.
Márpedig Abony nem kifejezetten hegyvidéki település.

A Szolnokhoz közeli Abonyban bukkant fel újra egy medve, benézett egy-két házba, és az általános iskolán keresztül távozott a városból – írja a Bors.

A helyiek hétfőn hajnalban észlelték a nagyvadat a Pest megyei település utcáin. Szemtanúk szerint az állat a helyi általános iskola erdős, fás kertjén át távozott.

Először azt hittem, a szemem káprázik: egy medve sétálgatott az úton. Szóltam a fiamnak, ő is lássa. Ezután ki-mentem a kapuhoz, ekkor a medve rám nézett és elfutott az ellenkező irányba

– mesélte a Borsnak Aranyos Péter.

A férfi rögtön hívta a rendőrséget, de nem vették komolyan a beszámolóját, azt kérdezgették tőle, nem kutyát látott-e.

Az utca egy másik lakója a kapujuk irányából érkező motoszkálásra lett figyelmes, ő a nyitott ablakon át pillantotta meg a hajnali homályban a medvét. A rendőrök őt is kinevették, „medvének látszó tárgyként” kezelték az ügyet.

A lap egy harmadik szemtanút is megszólaltatott. Bíró Imre az iskola előtt találkozott a vadállattal.

Először tényleg kutyának hittem, de láttam a furcsa, hullámzó mozgását. Aztán egyetlen kapaszkodással átugrotta az iskola udvarát, már biztos voltam benne, mit láttam

– mesélte a lapnak a férfi.

A rendőrség hétfő a nap folyamán többször is keresték a medve nyomait a településen – eredménytelenül.

Az elmúlt napokban több medveészlelést is jeleztek Magyarország területéről. Somoskőújfalun, Pétervásárán, Kálon és Füzesabonyban is feltűnt a nagyvad.

Keresés az oldalon