Kiemelt Hírek 2018. április 22.

Több ezer kerékpáros emelte a magasba a bringáját

Startlap Kiemelt Hírek 2018. április 22.
Bringára pattant a város apraja-nagyja vasárnap délután.

Április 22-én vasárnap, este hatkor több ezer kerékpáros gyűlt össze Budapesten, a Városligetben, hogy a magasba emeljék legkedvesebb járművüket az I bike Budapest bringás felvonulás célállomásán.

A Magyar Kerékpárosklub által szervezett örömtekerés és demonstráció célja olyan várost csinálni Budapestből, ahol gyerekektől idősekig bárki nyugodtan biciklire ülhet. A legfrissebb forgalmi adatokból látszik, hogy Budapest lakói idén is többen közlekednek biciklivel, mint egy éve. A Kerékpárosklub azt szeretné, hogy a város bringabarát fejlesztése végre vegye fel a lakói tempóját, ne legyenek útfelújítások kerékpárosbarát fejlesztés nélkül.

Hiszen ahol sokan bringáznak, ott jobb a levegő, biztonságosabbak az utcák, kisebbek a sorok az utakon és a rendelőkben. Ezt úgy érhetjük el, ha gyerekektől idősekig mindenki kényelmesen el tud bringázni ahova éppen szeretne.

MTI Fotó: Bruzák Noémi

 

A kerékpáros felvonulást a Tabánból indult vasárnap délután 3 órakor ezen az útvonalon:

ÚTVONAL: Erzsébet híd – Pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád híd – Margitsziget – Margit-híd – budai alsó rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget

Fotó: Magyar Kerékpárosklub

Keresés az oldalon