Kiemelt Hírek 2018. július 27.

Tagadja a kairói állatkert, hogy zebráik valójában csíkosra festett szamarak - fotó

Startlap Kiemelt Hírek 2018. július 27.
Nem ők lennének az első állathamisítók: egy kínai állatkertben például egy tibeti masztiff kutyáról akarták elhitetni azt, hogy igazából afrikai oroszlán.

Szélsebesen terjednek a neten azok a képek, amelyeket egy egyiptomi diák, Mahmoud Sarhan osztott meg a Facebookon a kairói International Garden állatkertben tett látogatása után. A fiú azt állítja, hogy a parkban csíkosra festettek két szamarat, hogy zebrának tűnjenek – számolt be a BBC.

A képen látszik, hogy az állat mérete kisebb, mint a zebráké, viszont fülei nagyobbak, valamint egy elmosódott fekete folt is van az arcán.

Egy állatorvos a helyi sajtónak elmondta: egy zebra orra fekete, a csíkjai pedig párhuzamosabbak és egyenletesebbek, mint a kairói példányé.

Fotó: Facebook

Az állatkert igazgatója, Mohamed Sultan tagadja a vádat.

Más állatkertekben is csaltak az állatokkal

Nem ez az első eset egyébként, hogy ilyesmivel gyanúsítanak egy állatparkot: 2009-ben egy gázai állatkert tényleg befestett két szamarat zebrának.

Egy másik gázai intézmény 2012-ben kitömött állatokkal próbálta megtéveszteni a látogatókat. 2013-ban kínában egy tibeti masztiff kutyát próbáltak afrikai oroszlánként beállítani, 2017-ben egy ugyancsak kínai állatkert műanyag pingvineket állított ki.

Keresés az oldalon