Rezsicsökkentés: a kormány vizsgálja a kedvezményes lehetőségeket

Startlap - Startlap
Dömötör Csaba nyilatkozott a lehetséges módosításokról: a gáz helyett csak áramot használók és a kistelepülésen élők is érintettek lehetnek. Esti hírösszefoglaló.

Rezsicsökkentés: a kormány vizsgálja a kedvezményes lehetőségeket

Gulyás Gergely szerdai, a megingathatatlannak tűnő rezsicsökkentés alapos átírásáról szóló bejelentése óta mindenki az intézkedés pontos szabályainak megjelenésére vár. A háztartások felét-negyedét érintő új szabályok kapcsán egyelőre több kérdést vetődött fel, mint amennyire válasz érkezett. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádióban nyilatkozott néhány várható részletről.

Tíz évig nem hozzák nyilvánosságra az augusztus 20-i gigatűzijáték költségeit

Ugyan Európa legnagyobb tűzijátékáról azt ígérték, elárulják majd, mennyibe kerül az adófizetőknek, a Párbeszéd június végén közérdekű adatigénylésére különös válasz érkezett a Magyar Turisztikai Ügynökségtől. Tavaly mintegy 12 milliárdot költöttek az ünnepi programsorozatra. A 2022-es tűzijáték megrendezése ellen már petíció indult, amelyet közel 100 ezren írtak alá. Bővebben.

“Téged keresünk, ha érdekel a versenyképes jövedelem, de le tudsz róla mondani” – viccesen őszinte hirdetéssel keres tanárt egy budapesti általános iskola

Nem mindennapi szöveget írt a Vajk-sziget Általános Iskola leendő új munkatársuk megtalálása érdekében, és a hirdetéshez néhány legalább olyan jó képet is csatoltak, mint amilyen kiválóra a felhívás sikerült. Íme.

Publicus: a magyarok kétharmada nem nyaral az idén

Matt Cardy/Getty Images

A Publicus Intézet felmérése – amely a rezsicsökkentés módosításáról és a katás szigorításról szóló bejelentések előtt készült – szomorú képet fest a magyarok nyári terveiről. Izgalmas részlet, hogy a kormánypárti szavazók jóval kisebb arányban vallották, hogy rosszul érinti őket az ország pénzügyi bizonytalansága, mint ellenzéki társaik. Részletek.

Miért kerülne több mint 80 millióba a zebra az Orczy úton, ahol már halálos gázolás is történt?

Hitetlenkedő kommentek jelentek meg Pikó András józsefvárosi polgármester bejegyzése alatt, amelyben arról írt, összesen 85 millió forintba kerülnének a gyalogátkelőhely kivitelezési munkálatai az Orczy út Golgota tér és Orczy tér közötti, veszélyessé vált szakaszán. A várostervező végzettségű kerületi alpolgármester elmagyarázta, közel sem olyan beruházásról van szó, amit egy kanna festékkel meg lehet oldani, ráadásul komoly bürokratikus akadályok nehezítik az ügyet. Bővebben.

Már előre készülnek a hőhullámra az ivóvíz-szolgáltatók

A nyári hőségben jelentősen megnövekvő vízigény különösen az olyan turisztikailag kiemelt térségekben jellemző, mint a Balaton, és az agglomeráció bizonyos területein. A Technológiai és Ipari Minisztérium közleményben tájékoztatott. Íme.

Gulyás Gergely hiába titokzatoskodik, létezik nyilvános gázlekapcsolási terv

Míg a Miniszterelnökséget vezető miniszter igyekezett mindent megtenni “a pánikkeltést elkerülendő”, olyannyira, hogy a hazai havária tervről csupán annyit közölt, létezik, de már abban sem volt biztos, hogy a köz belenézhet-e. Pedig a dokumentum nagyon is nyilvános, úgy hívják, hogy Magyarország földgázellátás-biztonsági vészhelyzeti terve, és elég pontosan leírja, mi fog történni, ha elfogy a gáz. És nem is olyan régen, 2009-ben használták is. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket nézd meg.

Rózsaszín gumimatracokkal üzente meg a Párbeszéd, hogy “a Balaton mindenkié”

Látványos akcióval arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy

a NER-közeli oligarchák folyamatosan építik be nagy tavaink partjait, amivel súlyos környezetvédelmi károkat okoznak, és elzárják az embereket a tótól.

A Párbeszéd szerint a Balaton szorult helyzetének kialakításában a hatóságok is közrejátszanak. Fotó és további részletek itt.

Szikrázó napsütés és fokozódó forróság érkezik

Andreas Rentz/Getty Images

Folyamatosan növekvő hőmérséklet várható, a napsütést pedig alig takarják majd felhők. A következő napok időjárás-előrejelzése itt olvasható.

Vízkorlátozást vezetnek be Horvátországban

A növekvő hőmérséklet miatt, a vízkészletek kifogyásának elkerülése érdekében Pulában már a héten intézkednek a vízfogyasztás racionalizálásáról. További információkért katt ide.

(Címlapkép: MTI/Bruzák Noémi)

Ez is érdekelhet

képcím

Zelenszkijjel közös fotót posztolt Novák Katalin

képcím

Kvíz: Palkovics, Liu fivérek - Tudod, hogy mi történt velük?

képcím

Megtalálták és elemezték egy észak-koreai rakéta darabjait