Hóemberépítésben egyesül a nemzet: fotókon, hogyan reagáltak az első hóra politikusaink

Startlap - Startlap
A pénzügyminiszter koronavírus elleni felszerelést, a családügyi miniszter gigantikus répát adott a hóemberének, és miközben egymás után érkeztek az építkezős vagy pózolós fényképek a kertek alól, Varga Judit a templomba vitte kisfiát advent második vasárnapján. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Mónus Márton

Hóemberépítésben egyesül a nemzet: fotókon, hogyan reagáltak az első hóra politikusaink

A pénzügyminiszter koronavírus elleni felszerelést, a családügyi miniszter gigantikus répát adott a hóemberének, és miközben egymás után érkeztek az építkezős vagy pózolós fényképek a kertek alól, Varga Judit a templomba vitte kisfiát advent második vasárnapján. Galéria.

Orbán levélben kéri a határon túli magyarokat, hogy szavazzanak jövőre is

Egy veszélyekkel teli korba léptünk, melyben csak az a nemzet lesz sikeres, amelyik képes az összefogásra – írja a miniszterelnök. Az összefogás Orbán Viktort biztosan segíti, hiszen a 2018-as országgyűlési választáson több mint 216 ezer magyar lakcím nélküli levélszavazatot kapott a Fidesz, míg a többi párt összesen, LMP-től Momentumig alig 6400 vokssal zárt. Bővebben.

A magyar állatkertekben még nem találtak koronavírusos lakót

MTI/Balogh Zoltán

“Nem csak a véletlen szerencse műve, hogy a budapesti állatkertben eddig nem jelent meg a vírus az állatokban”

– mondja Sós Endre, a Magyar Állatkertek Szövetségének alelnöke és egyben a budapesti állatkert vezető állatorvosa. Egységes protokoll nincs, viszont tesztelnek és intézkednek. A koronavírusban elpusztult bükki szervál esete kapcsán az állatorvos elmesélte, hogyan néz ki náluk a járványvédelem, és honnan lehet tudni, ha egy nagymacska covidos

Hadházy: Az ügyészség zár alá vette a végrehajtói kamara elnökének ingatlanjait

Közel egy hónapja minden illetékes mélyen hallgat a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar (MBVK) elnökének büntetőeljárásáról, akit novemberben tartóztathatott le a rendőrség. Gulyás Gergely a heti Kormányinfón állította, csak a hírekben olvasott Schadl György ügyéről, pedig a sajtó akkor még le se hozta a nevet. Hadházy Ákos új információkkal szolgált. Részletek.

Feladták a leveleket azoknak, akik nem kértek harmadik oltást

Orbán Viktor péntek reggeli interjújában számolt be arról, hogy mindenkit felkeresnek, aki nem vette fel a harmadik oltást. Kitől érkeztek az üzenetek és mi áll a szövegben? Katt ide és megtudhatod.

Zacher: A hatvani kórházban a betegek körülbelül 75 százaléka nem vett fel semmilyen oltást

A lélegeztetőgépen fekvő betegek számának csökkenése főként az elhalálozásoknak köszönhető, és lehetséges, hogy a kormány fél megosztani a központi adatokat az oltásokról – közölte az intézmény sürgősségi osztályának orvosa. Bővebben.

Ismét nincs telitalálatos a hatos lottón, de 28 szerencsés így is sok pénzt nyert

A 48. játékhét nyerőszámait és a pénzjutalmakat erre a linkre kattintva tekintheted meg.

Légiirányítók szakszervezete: a kormány törvénnyel tenné lehetetlenné a sztrájkot

Amikor nyáron kiderült, hogy a légiforgalmat irányító dolgozók munkabeszüntetésre készülnek, még aznap éjjel megjelent két rendelet Orbán Viktor szignójával, amelyben a veszélyhelyzetre hivatkozva betiltották a sztrájkot. A szakmai érdekképviselet vasárnap egy készülő törvényjavaslatról adott hírt. Részletek.

Kína módosította az időjárást a kommunista párt 100. születésnapjára

Lintao Zhang/Getty Images

A párt megalakulásának 100. évfordulójára szervezett nyári tömegrendezvények előtt heves esőzések indultak a pekingi külvárosokban, mesterségesen, és ez kétharmadával csökkentette a levegőben lévő szennyezőanyagok mennyiségét – állítják a kutatók. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Teherautóval hajtottak a katonák a tüntetők közé Mianmarban

A menekülő demonstrálókat megverték, illetve tüzet nyitottak. A mianmari kormány nem reagált a hírre. Mi történt? Innen kiderül.

Ez is érdekelhet

képcím

Csirkehiány lehet a boltokban a szakmai szervezet szerint

képcím

444.hu: Megérkezett az Orbán család harmadik generációja a...

képcím

Megjelent a rendelet az oltási igazolványról