A Mol is megszólalt a benzinárstopról: a forgalmi bemutatását kérik az autósoktól

Startlap - Startlap
Az új intézkedések miatt tankolás közben nem lesz egyszerű követni, mennyi pénznél jár a végösszeg, és a kutak pénztáraiban is megszaporodnak a teendők. Esti hírösszefoglaló.

A Mol is megszólalt a benzinárstopról: a forgalmi bemutatását kérik az autósoktól

Az olajipari vállalat tájékoztatásából kiderült, hogy a módosított benzinárstop miatt tankolás közben nem lesz egyszerű követni, milyen összegnél járnak a vásárlók, és a pénztárnál is megszaporodnak majd a teendők, ugyanakkor az üzemanyag-vásárlás felső mennyiségi korlátaiban nem történik változás. További információkért katt ide.

Az új egészségügyi államtitkár szerint az ügyek 80 százalékát el lehet dönteni Budapestről, excel-táblák alapján

Takács Péter egészségügyi programot nem hirdetett a Magyar Orvosi Kamara budapesti kongresszusán tartott nyitóbeszédében, megtudhattuk tőle ugyanakkor, hogy az egészségügy érdekérvényesítési képességét nem az önálló minisztérium erősíti, hanem Pintér Sándor személye. Jenei Zoltán országos kórházfőigazgató azért már a problémákról is ejtett néhány szót, és bedobta a teljesítményalapú orvosbérezés ötletét. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Extraprofitadók: mostantól a Mol helyett a magyar állam keres az orosz olajon

A horribilis összegbe kerülő rezsicsökkentés fedezése és a haderő fejlesztésének felgyorsítása érdekében bejelentett különadóktól várt mintegy 800 milliárd forintos összeg a rezsicsökkentés által termelt 1300 milliárdos lyukat sem fogja betömni, viszont roppant érzékenyen érinti majd a nyolc megnevezett ágazatban működő cégeket. A valaha volt legnagyobb ágazati adókiigazítás a megszólaló adótanácsadó szerint végül a lakosságon csattan majd, tovább pörgetve az inflációt. Részletek.

Egyetlen év alatt több milliárdos nyereséget hozott Lázár János holdudvarának a dohánybiznisz

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Sánta János Magyarország 52. leggazdagabb embere, akit – a dohánypiac újraszabályozását levezénylő Lázár Jánoshoz fűződő szoros kapcsolatai mellett – az a szerencse ért, hogy birtokolhatja a magyarországi dohányboltokat ellátó monopólium többségi tulajdonát. Miközben Sánta János évről évre rekordot döntő forgalom után veheti ki a milliárdos profitot, adót alig fizetett. Bővebben.

Szijjártó Péter: Felgyorsítjuk a paksi atomerőmű építését

A külügyminiszter Delhiben jelentette be a kormány 2030-ra vonatkozó terveit a karbonsemlegességről. Részletek.

Jogszabállyal vetnek véget a boltok szemfényvesztő akciózásainak péntektől

A Tudatos Vásárlók Egyesülete egyenesen a kiskereskedelem új korszakáról számolt be, amikor hírt adtak a május 28-án életbe lépő új uniós és magyar jogszabályról. Az intézkedések segítségével végre véget érhetnek az olyan megtévesztő leárazások, amelyeknek köszönhetően nem is létező, vagy jóval alacsonyabb mértékű akciókat tudtak az üzletek nagy kedvezményként a vásárlók elé tárni. Részletek.

Már a 800 milliárdos különadók is szerepelnek a kormányzati koronavírus-hírlevélben

Több hét telt el úgy, hogy a Kormányzati Tájékoztatási Központ kivételesen nem használta politikai hírközlésre az eredetileg a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatásra szánt fórumot. Aztán eljött Orbán Viktor bejelentése a nagyvállalatok extraprofitjának elvonásáról, a forint bezuhant, a Rogán Antal vezette intézmény pedig elmagyarázta, hogy mindez a családok védelmét szolgálja. Bővebben.

Kiakadt a Magyar Reklámszövetség: “A reklámadó káros a teljes magyar gazdaság számára”

Minden reklámra elköltött 1 forint 10 forinttal növeli a magyar gazdaság teljesítményét – hívta fel a figyelmet a szervezet. A reklámipar egyhangú szakmai véleménye szerint a reklámadó éppen a kívánatos gazdasági stabilizáció és növekedés ellen hat, és a reklámiparban egyébként extraprofit még csak nem is létezik. Bővebben.

Két évtized után ismét pumakölyök született Magyarországon

David Paul Morris/Getty Images

A jó hír a Gyöngyösi Állatkertből érkezett, és már az első fotók is elkészültek Bella, az anyamacska újszülött kölykéről. Galéria.

Barlangot fedeztek fel a II. kerületben

Hivatalossá vált, valóban barlangot találtak a főváros a budai Alsó Törökvész úton – jelentette be a helyi polgármester közösségi oldalán. A barlang feltárását önkéntesek segítségével kezdték meg. Fotók és további részletek itt.

(Címlapkép: MTVA/Bizományosi/Róka László)

Ez is érdekelhet

képcím

Jelentősen drágulhat a bliccelés és néhány jegy ára a BKK-n...

képcím

Brutális, meglehetősen hosszan eltartó hőhullám érkezik 

képcím

Milák Kristóf világbajnok száz méteren