Szlávik: A jelenlegi helyzet nem tesz lehetővé enyhítéseket karácsonyra

Startlap - Startlap
A kormány egy hét múlva dönt a szenteste sorsáról. A Dél-Pesti Centrumkórház főorvosa a köztévén magyarázta, mi lenne a jó megoldás, a vakcinákkal kapcsolatban pedig biztató híreket közölt. Esti hírösszefoglaló.

Szlávik: A jelenlegi helyzet nem tesz lehetővé enyhítéseket karácsonyra

Gulyás Gergely közelmúltbéli bejelentése szerint a kormány december 21-én dönt a kijárási tilalom esetleges feloldásáról szenteste idejére. A Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézetének osztályvezető főorvosa a köztévén magyarázta, mi lenne a jó megoldás, a vakcinákkal kapcsolatban pedig biztató híreket közölt. Bővebben.

Továbbra is rengeteg a halott, de az új fertőzöttek száma nagyot zuhant 

Az erősen ingadozó napi adatokból nehéz megfejteni a járvány éppen aktuális tendenciáját, éppen ezért ebben a cikkbenheti bontásban összesítették a hivatalos számokat, és készítettek egy roppant szemléletes, azonnal átlátható interaktív grafikont a magyarországi vírushelyzetről. 

Elvitték a hatos lottó milliárdos főnyereményét

Lottószelvény. (Fotó: Getty Images)

A hat számjegy valakit nagyon gazdaggá tett, közel 1,4 milliárd forintot ért a szerencsés tipp. Részletek itt.

Bombát találtak Ferencvárosban, leálltak a vonatok

A világháborús robbanótestet pénteken találták meg, amíg a magyar Honvédség tűzszerészei hatástalanítják, szünetel a vonatközlekedés. További információkért kattints ide.

Vasárnap élesítik a MÁV megújult online jegyvásárlási rendszerét

A közlekedési vállalat az átalakult menetrenddel egyszerre indítja útjára az új Elvira internetes jegyváltási rendszert. A módosításokkal kifejezetten az utasok életét igyekeztek megkönnyíteni. Mi változik? Erről szól ez a cikk.

Döbbenetes hazugságokkal csalt ki milliókat áldozataiból egy idős szadai nő

A 62 éves asszony hasonló korú barátnője segítségével szappanoperákba illő sztorikkal szédítette gyanútlan ismerőseit. A nő gondoskodott történetei hitelességének alátámasztásáról és a belé vetett bizalom erősítéséről. A gödöllői rendőrök videón mutatták meg, hogyan fogták el őket. Íme a felvétel és a további részletek.

Több mint negyven törvényjavaslatról szavaznak a jövő héten: változhat az alaptörvény és a választási szabályok

A parlament tagjai szavaznak az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. december 1-jén. (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A házelnök döntése értelmében az Országgyűlés három nap alatt, két ülésben fog határozni a több tucat törvényről. A Parlamentben Pécsi Ildikóról is megemlékeznek. Minderről bővebben itt írnak.

Aggasztó fotók készültek a Rábáról: ismét habzik a folyó

Ismeretlen eredetű, nagy kiterjedésű habzásra lettek figyelmesek a nicki műgátnál, szemtanúk állítják, Szentgotthárdnál és Alszószölnöknél is hasonló állapotok vannak. Az illetékes Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság tud a dologról, ők mással magyarázzák a jelenséget, mint a kommentelők. Fotók és további részletek ebben a cikkben.

Elfogatóparancsot adott ki a rendőrség a Való Világ egyik szereplője ellen

A reality 9. évadából ismertté vált játékost drogügylet miatt körözik. A rendőrség felhívást tett közzé, amelyet erre a linkre kattintva találsz.

Keményen szigorítanak karácsonyra a németek: vége a vásárlásnak, és szinte az ünneplésnek is

Az országban robbanásszerű ütemben növekszik a fertőzöttek száma. A karácsonyi bevásárlási szezonnak ezzel vége, ugyanakkor az állam nem hagyja magára a nehéz helyzetbe került vállalatokat, komoly összegekkel segítik a cégeket. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

 

Ez is érdekelhet

képcím

Foci-Eb: Német győzelemmel indult a torna

képcím

Drámai fotókon a németországi árvíz

képcím

Fél mázsa kábítószerre bukkantak egy férfinél Budapesten