Kiemelt Hírek 2020. december 12.

Kiderült, milyen mellékhatásai lehetnek a Pfizer-vakcinának

Startlap Kiemelt Hírek 2020. december 12.
A Pécsi Tudományegyetem kutatóközpontjának munkatársai összefoglalták mindazt, amit tudni lehet a vakcináról. Heti hírösszefoglaló.

Kiderültek a Pfizer-vakcina mellékhatásai

A Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutatóközpontjának munkatársai készítettek egy összefoglalót„A Pfizer/BioNTech vakcina és amit tudni lehet róla” címmel. Mint olvasható, a placebo készítményekkel  összehasonlítva gyakoribbak voltak szisztémás reakciók, de ezek kivétel nélkül el is múltak. A hatékonyság pedig 90 százalék feletti. A mellékhatásokat egy táblázatba gyűjtve ide kattintva találod.

Két generációval ezelőtti a kínai vakcina, amit vizsgálni kezdtünk

Megérkezett „a kínai oltóanyag” dokumentációja az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézethez (OGYÉI) – közölte Szijjártó Péter. A külgazdasági és külügyminiszter ugyanakkor még azt a morzsányi infót sem osztotta meg a lakossággal, hogy melyik kínai oltásról van szó. Ebből a cikkből viszont megtudhatjuk, melyik lehet az.

Kiengedték a rendőrségről Gődény Györgyöt a kihallgatása után

Rémhírterjesztéssel gyanúsították meg a posztjai miatt, de nem látták szükségesnek az őrizetbe vételét. Továbbiak itt.

Felfüggesztették az idősek vásárlási sávját

A döntéssel a karácsonyi tumultust szeretnék csökkenteni. Mit jelent majd ez a gyakorlatban, és meddig érvényes az új vásárlási rend? Erről szól ez a cikk

Megállapodás született az uniós költségvetésről

A magyar és a lengyel kormány feladta a vétót, részletek itt, Orbán Viktor  nyilatkozata pedig itt olvasható.

Ezekben a kórházakban kezdik majd a védőoltások beadását

A koronavírus elleni védőoltásokra felkészülés első állomásaként kijelölték azt a huszonöt magyar kórházat, ahol majd megtörténhet az egészségügyi dolgozók védőoltása. A részletekért erre a linkre kattints.

Hajdú Pétert 1,5 év börtönre ítélték, négy évre felfüggesztve

Hajdút nagy vagyoni hátrányt okozó üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette, valamint folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználása miatt állították bíróság elé. A büntetőügy megegyezéssel zárult, a döntésről itt olvashatsz.

Orbán Viktor bejelentette, amire mindenki várt: “Szigor kell, mert karácsony jövőre is lesz, de most az a fontos, hogy mi is legyünk”

A kormány által november elején bejelentet, minden eddiginél szigorúbb járványellenes intézkedések 30 napos érvényessége a héten járt le. Az ígéreteknek megfelelően a miniszterelnök hétfőn egy újabb Facebook-videóban közölte a döntést a következő időszakra vonatkozó szabályokról, és ezzel együtt a karácsony és a szilveszter sorsáról. További információkért kattints ide.

Ausztria így döntött a karácsonyi időszakról

Az osztrák kormány bejelentette az ünnepek járványügyi szabályait. Hogy meglépték-e a remélt enyhítéseket, az kiderül innen.

Lázár hiába erősködik, felvásárlással nem tudják kiszorítani az országból a kedvenc boltjainkat

A régiós cégfelvásárlásokat jól ismerő globális tanácsadói óriáscégek név nélkül nyilatkoztak Lázár János nagy port kavart közelmúltbeli kijelentéseiről. A kormánybiztos tervének gyenge gazdasági alapja van, gazdasági szempontok hosszú sora nehezíti az olyan üzletek felvásárlását vagy kiszorítását, mint amilyen a Lidl vagy a Tesco. Sőt, a legnagyobb hálózat a kormány stratégiai partnere, a másodikat milliárdokkal támogatjaRészletek itt.

Keresés az oldalon