Szinte el se kezdték, de máris felfüggesztették a civil államfőjelölést

Startlap - Startlap
Olyan jelölt kiválasztás volt a cél a köztársasági elnöki posztra, akit a civilek jelölnek ki, és aki mögé beállhatnak az ellenzéki pártok. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Szigetváry Zsolt

Szinte el se kezdték, de máris felfüggesztették a civil államfőjelölést

Alig több mint egy héttel a kezdeményezés elindítása után felfüggeszti az államfő-jelölő civil kezdeményezését a Civil Államfő-jelölési Bizottság, melynek tagjai most megmagyarázták a visszalépésük okát. Részletek.

A győri önkormányzat korlátlanul felhasználható fényképeket kér gyerekekről emlékéremért cserébe

Dézsi Csaba András polgármester, aki annyira lelkesen politizál a gyerekek körében, hogy tavaly az önkormányzati dolgozók ajándékcsomagján egyenesen mint Mikulás szerepelt, rendszeresen használja közösségi oldalán a fiatalokról szóló képeket. Az esetről ebben a cikkben írnak.

Donáth Anna a Momentum új elnöke

Fekete-Győr András rosszul sikerült előválasztási szereplését követő távozása miatt vasárnap szavazott a párt, Donáth mellett Hollai Gábor és Orosz Anna indult. Bővebben.

Eltűnhet a boltokból a magyar mák

MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Már most is dugig vannak a polcok import mákkal, mert a hazai áru fogy, ahogyan a mákkal foglalkozó gazdák is, aminek egy nagyon egyszerű oka van. Pedig régen Magyarország kifejezetten jó helynek tűnt máktermesztés szempontjából. Részletek.

Kihúzták a hatos lottó nyerőszámait

Már megszámolni is nehéz, mióta gyűlik a nyeremény (26 hete), de telitalálatos szelvény ezúttal sem volt. További információkért katt ide.

BioNTech-alapító: frissítő oltással 20-szoros lehet a védelem a covid ellen

A Pfizerrel közös vakcinát fejlesztő német vállalat alapítója vasárnap interjúban fejtette ki, mit tudnak az oltóanyag által szerzett védettségről, és mit tanácsolnak ők a harmadik oltást illetően. Ha érdekel a téma, akkor ezt a cikket olvasd el.

Szervál garázdálkodik a Bükkben, de senki sem tudja, hogy került oda

A szervál egy afrikai ragadozó, aki Magyarországon elméletileg olyan helyszíneken látható, mint az állatkert. A bükki szervál felbukkanását felvételek bizonyítják. Íme.

Müller Cecília a harmadik oltás mellett kampányol

Makkegészséges fiataloknál sincs garancia arra, hogy nem fajul súlyossá a betegség – figyelmeztetett az országos tiszti főorvos, aki a vírus új génváltozatai miatt aggódik. Bővebben.

Lehet, hogy Japánból egyszerűen kihalt a delta variáns

Az országban nem pusztán javulnak a járványügyi statisztikák, hanem mintha elvágták volna a fertőzőbb változat okozta látványos ívet. Helyi kutatók egy hibást gént sejtenek a háttérben. Bővebben.

Az ukrán hírszerzés feje szerint Oroszország támadást készít elő országa ellen

Matt Dunham – WPA Pool /Getty Images

Mindezt pszichológiai aknamunkával készítenék elő – közölte Kirilo Budanov, az ukrán védelmi minisztérium hírszerzési főigazgatóságának vezetője vasárnap. Budanov szerint Vlagyimir Putyin az elmúlt közel 10 év legkomolyabb katonai akciójára készül, a Kreml dühös közleményben tagad. Részletek.

Jövő héten akár -9 fok is lehet

Érdemes lélekben felkészülni rá, hogy a következő napokban fokozatos lehűlés zajlik majd. Időjárás-előrejelzés itt található.

Ez is érdekelhet

képcím

Egy jó hír, meg egy rossz hír: nagy változás jön az...

képcím

A volt helyettes államtitkár "nem emlékszik" a protekciós...

képcím

Koronavírus itthon: először 20 ezer fölött az új fertőzöttek...