Megérkezett Ungvárra Szijjártó Péter

Startlap - Startlap
A magyar külgazdasági és külügyminiszter Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel találkozik hétfőn. Egy Orbán-Zelenszkij találkozó megszervezése lehet a fő cél.

Szijjártó Péter fotókkal illusztrált Facebook-bejegyzésében közölte, hogy az ukrajnai hivatalos programja Ungváron, a Kálvária temetőben indult Andrij Jermakkal, az ukrán elnöki hivatal vezetőjével és Dmitro Kuleba külügyminiszterrel.

“Egyre több a halott a csatatéren, nem szabad engedni, hogy még többen haljanak meg! A háborúnak véget kell vetni, emberéleteket csak békével lehet menteni” – fogalmazott a magyar külgazdasági és külügyminiszter a közösségi oldalán.

A magyar-ukrán külügyminiszteri találkozót január elején jelentette be Szijjártó Péter. Akkor azt nyilatkozta, hogy a találkozó célja, hogy “az elejétől a végéig áttekintsék a kétoldalú együttműködés kérdéseit, és megvizsgálják, hogy a felső szintű ülés segíthet-e a kapcsolatok előremozdításában, vagy hogy milyen egyéb munkát kell elvégezni ahhoz, hogy a siker reményével ülhessenek össze a két ország vezetői”. Ez a gyakorlatban egy Orbán-Zelenszkij találkozó megszervezését jelentheti.

Szijjártó hétfői indulásáról a 444.hu azt írta, hogy dunakeszi otthona közeléből helikopterrel repült a határig, majd Záhonynál már autóval lépte át a magyar-ukrán határt.

Címlapkép: Szijjártó Péter Andrij Jermakkal és Dmitro Kulebával tárgyal Ungváron 2024.január 29-én (AFP)

Ez is érdekelhet

képcím

Szlovák elnökválasztás: Pellegrini nyert, Szijjártó rögtön...

képcím

Ukrajna megszavazta a sorkatonák leszerelését

képcím

Megvan az ukrán hadsereg új főparancsnoka