Kiemelt Hírek 2018. június 07.

Szereti a rózsát? Akkor irány az állatkert!

Startlap Kiemelt Hírek 2018. június 07.
Ha pedig a neve is Rózsa, akkor tényleg semmiképpen se hagyja ki a hétvégi Rózsaünnepet, ugyanis ingyen léphet be a Fővárosi Állat- és Növénykertbe ezen a három napon.

Péntektől vasárnapig minden a rózsákról fog szólni a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahol ahol a rózsákhoz, valamint egyes állatokhoz kapcsolódó bemutatókkal várják az érdeklődőket – számolt be az MTI. A Rózsa család- vagy keresztnevűek számára pedig egy különleges ajándékkal kedveskedik az állatkert: a három nap során díjmentesen léphetnek be az intézménybe.

Fotó: Thinkstock

A Rózsaünnepen megtekinthető a park kertészetének rózsa fajtabemutatója, Magyarország vezető kertészeteinek rózsa kompozíciói, valamint a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) tematikus ismertetőin, illetve virágkötészeti bemutatóin is részt vehetnek a látogatók.

A rendezvényhez kapcsolódóan rendkívüli állatos programok is sor kerül: megismerkedhetnek a rózsás gödényekkel, a rózsakakadukkal és a rózsás flamingókkal is. Ez utóbbiak egyébként csak születésük után pár évvel veszik fel pompás rózsás színezetüket, ugyanis ezt a táplálékukban lévő színanyagoknak köszönhetik.

Fotó: Elgollimoh/ Wikipédia

Az állatok és a növények mellett népművészeti bemutató, utcaszínház, bábelőadások és a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület különleges, nosztalgikus koncertje is helyet kapott a Rózsaünnepen.

Ha pedig valaki még több állattal szeretne találkozni, akkor érdemes felkeresni a nemrégiben született kölyköket az elefántháznál, a gorilláknál, a gyűrűsfarkú makiknál, a zebráknál, a kenguruknál, vagy az indiai antilopok területén. Ráadásul már a Lepkekert is megnyitotta kapuit, ahol több száz trópusi lepke között lehet sétálgatni.

Keresés az oldalon