Márki-Zay: Bige László átutalta az 5 milliót és kifizetett egy 60 milliós kutatást

Startlap - Startlap
A Jobbik évi 2,7 milliárddal gazdálkodik, de az ellenzéki kampányba még százmillióval sem szálltak be, Bige Lászlótól viszont újabb pénzmagot kértek. Márki-Zay Péter ellenzéki árulókról, anyagi gondjaikról, Molnár Zsolt fideszes kapcsolatairól és a Gyurcsány Ferenc miatti veszélyről beszélt. Esti hírösszefoglaló.

MTI/Szigetváry Zsolt

Márki-Zay: Bige László átutalta az 5 milliót és kifizetett egy 60 milliós kutatást

A Jobbik évi 2,7 milliárddal gazdálkodik, de az ellenzéki kampányba még százmillióval sem szálltak be, Bige Lászlótól viszont újabb pénzmagot kértek. Márki-Zay Péter ellenzéki árulókról, anyagi gondjaikról, Molnár Zsolt fideszes kapcsolatairól és a Gyurcsány Ferenc miatti veszélyről beszélt. Interjú.

Juhász Péter megtalálta Kövér László sikkasztási ügybe keveredett kampányfőnökének medencés székelyföldi házát

Arról a Veress Péterről van szó, aki egy alapítványi pénzből vásárolt 240 millió forintos budai villában él családjával. A külhoni magyarok támogatására szánt forrásból egy Audi A6-osra is futotta, meg 35 millió forintos támogatásra alapítójuk saját egyesületnek, amely különös módon elővásárlási joggal rendelkezik Veress Péter székelyföldi házára. Helyiek videón nyilatkozták Juhásznak, hogy Kövér rendszeres látogató a helyszínen. A házelnök tagadja ezt, kérdések sorát válaszra se méltatta. Juhász Péter oknyomozásának eredményei itt, Kövér László reakciója pedig itt olvasható.

Figyelem: több terméket hívott vissza a Spar és a Lidl

A Spar befőttet, a Lidl pékárukat vont ki a forgalomból, a gond mindegyik esetben ugyanaz volt: a termékek idegen anyagokkal szennyeződhettek. További információ itt és itt olvasható.

Levetette a reklámtábláról a Szivárványcsaládokért Alapítvány hirdetését egy szolnoki egyházi iskola

“A plakát üzenetének pontosan melyik részével nem értenek egyet? Hogy a szivárványcsaládokban élő szülők ugyanúgy szeretik a gyerekeiket, mint bárki más, a gyerekeik pedig őket? Vagy a kampány tartalmát utasítják el, hogy az érintett gyerekeknek ugyanolyan jogokat kell biztosítani, mint az összes többi gyereknek?”

– tette fel a kérdést az alapítvány. Az ügyről ebben a cikkben írnak.

Hvg.hu: A végrehajtói kar elnöke csak “gazdámnak” nevezte a Völner-botrány új szereplőjét, akivel külföldön találkozgatott

MTI/Mónus Márton

A portál egy hét hónapon át zajló, titkos felderítés irataira hivatkozva ír arról: a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) egy korrupt NAV-oson keresztül jutott el Schadl Györgyig, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökéig, és rajta keresztül bukott le Völner Pál, a Fidesz immár lemondott államtitkára. Az NVSZ lap belsős forrásai állítják: életszerűtlen, hogy Varga Judit igazságügyminiszter és Pintér Sándor belügyminiszter valóban ne tudtak volna Völner Pár érintettségéről. Bővebben.

Ilyen lett 18 és fél milliárd forintért a Magyar Zene Háza, amelyet még a CNN és a szakma is nagyon várt

Az épületet, amelyet a japán sztárépítész, Sou Fujimoto tervezett, 2021 egyik legjobban várt új épületének nyilvánították. A Liget Budapest honlapja szerint az “organikusan hullámzó, lyukakkal áttört tetőszerkezet” és a hatalmas üvegfalak” segítségével egy ikonikus kortárs építészeti remekmű” született. Az új fővárosi rendezvényhelyszín január végén nyit, interaktív kiállítással és zenei programokkal. Na és milyen is ez az ikonikus remekmű? Fotók és további részletek itt.

Végre kiderül, trükköznek-e a benzinkutak 

Az üzemanyagárak befagyasztását követően a Pénzügyminisztérium minden eddiginél szigorúbb ellenőrzést ígért a kutakon, az adóhivatal közreműködésével. A 24.hu megkérdezte a NAV-ot, vajon mit tudnak a “nemzetközi hírű” mobillaborjaik, és választ kaptak a nagy kérdésre, hogy tényleg megfelelő minőségű üzemanyagokkal tankolunk-e itthon. Bővebben.

Madárinfluenza ütötte fel a fejét a Fővárosi Állatkertben: 103 állat karanténban, két pelikán elpusztult

MTI/Mohai Balázs

A két pelikán szervezetében a magas patogenitású madárinfluenzáért felelős, H5N1 altípusba tartozó vírus jelenlétét mutatták ki. Kétségbeesni ugyanakkor egyelőre nem kell, az állatkert jó hírrel is szolgált a többi rózsás és borzas gödényt, illetve az egyéb, elzárt vízimadarakat illetően. Részletek.

Ez is érdekelhet

képcím

Tanúként hallgatták ki Varga Juditot

képcím

Mi történt azóta, hogy Magyar Péter közzétette a hangfelvételt?

képcím

Itt van Magyar Péter és Varga Judit hangfelvétele